Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Καιρός-καύσωνας: Πού η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς – Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες

 

Ο καύσωνας είναι εδώ παρά το γεγονός ότι μόλις μπήκαμε στον Μάιο. Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα του Πάσχα ανέβηκε από 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη.

Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.

 

ΤΑ #ΡΕΚΟΡ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ Μπορεί τα σκήπτρα των υψηλοτέρων #θερμοκρασιών #Μαίου να τα κρατά το 3ο Δεκαήμερο , ωστόσο σήμερα καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ που υπήρχαν για το 1ο Δεκαήμερο του μήνα. Περισσότερα
Εικόνα 

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.

Τρίτη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τετάρτη

Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στην Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με τη ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

Πέμπτη

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παρασκευή

Στα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και τοπικά στα νότια, 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.