Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 19/4 –25/4 2021

  







Γιάννης Μαρκόπουλος - Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Δευτέρα, 19/4 στις 21:00




Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου. Λαϊκή Λειτουργία, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού. Αφηγήτρια η Άννα Συνοδινού. Τραγουδούν οι Μάριος Φραγκούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης και Λάκης Χαλκιάς. Συμμετέχει ο Γρηγόρης Βαλτινός. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.










Η Ζωή μου στη Γερμανία του Χίτλερ:

Η Κατάληψη της Εξουσίας (1/2)

Τρίτη, 20/4 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ του Ζερόμ Πριέρ. Το 1939 το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καλεί όλους τους Γερμανούς, που εγκατέ­λειψαν το ναζιστικό καθεστώς διαφεύγοντας στο εξωτερι­κό, να καταθέσουν τις εμπειρίες τους. Η ανταπόκριση εί­ναι μεγάλη. 260 χειρόγραφα, 20.000 σελίδες με προσωπι­κές μαρτυρίες, έρχονται στο φως, συνθέτοντας μια μονα­δική εικόνα της ζωής στη Γερμανία του Χίτλερ.










Στοργή στο Λαό

Τετάρτη, 21/4 στις 23:00








Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη λογοκρισία στον κινημα­τογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώρα αρ­χείο της χούντας. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Δού­βλης. Παραγωγή: Βουλή-Τηλεόραση 2013.










Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Πέμπτη, 22/4 στις 22:00








Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες δια­μόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.










Ακατόνε

Παρασκευή, 23/4 στις 22:00







Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Πιέρ Πάολο Παζολί­νι με τους: Φράνκο Τσίτι, Φράνκα Πασούτ, Αντριάνα Άστι (1961). O Ακατόνε, ένας μικρο-προαγωγός στις λαϊκές συ­νοικίες της Ρώμης, χάνει την πηγή των εισοδημάτων του, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει την "κοπέλα" του. Προ­σπαθεί να βάλει στο επάγγελμα τη Στέλλα, μια αθώα και αφελή κοπέλα, που είναι ερωτευμένη μαζί του, δοκιμάζει ακόμα και να δουλέψει, όμως σύντομα επιστρέφει στην παρανομία, βρίσκοντας τραγική κατάληξη.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 24/4 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που ανα­δεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Ρόουζ Βαλάντ: Η Κατάσκοπος της Τέχνης

Σάββατο, 24/4 στις 21:00







Βοηθός στο Μουσείο Ζε ντε Πομ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρόουζ Βα­λάντ διακινδύνευσε τη ζωή της καταγράφοντας τη ναζι­στική λεηλασία της τέχνης. Το ντοκιμαντέρ μας αποκα­λύπτει την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε να σώσει 60.000 από τα 100.000 έργα τέχνης που κλάπηκαν από τους Ναζί.










IDA

Σάββατο, 24/4 στις 23:00







Πολωνική ταινία σε σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφ­σκι με τους: Αγκάτα Τρεμπουσόφσκα, Αγκάτα Κουλέ­ζα, Νταβίντ Όγκροντνικ (2013). Το 1962 η νεαρή δόκι­μη μοναχή Άννα συναντά, λίγο προτού δώσει τους όρκους της, τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πό­λεμο.










Θησαυρός

Κυριακή, 25/4 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρία Ναβάρο με τους Χασίντα Τσάβε, Ντίλαν Τσάβεζ, Λούκας Μπαρόσο (Μεξικό, 2017). Η Χασίντα μας αφηγείται την ιστορία των αδελφών της, από τη στιγμή που φτάνουν σ’ ένα ψαροχώρι στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και ξεκινούν μαζί με τους καινούργιους ντόπιους φίλους τους το ταξίδι αναζήτησης ενός κρυμμένου πειρατικού θησαυρού, που είχε αφήσει πίσω ο Φράνσις Ντρέικ, αιώνες παλιότερα.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035