Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Εορταστικό πρόγραμμα: Συνωστισμός προτάσεων στο… τραπέζι

 Εορταστικό πρόγραμμα: Συνωστισμός προτάσεων στο… τραπέζι

Σε πυρετό διεργασιών για το εορταστικό πρόγραμμα του Πάσχα βρίσκονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Με κλασικές συνταγές, αλλά και δυνατές, διαφορετικές επιλογές, τα κανάλια προσπαθούν να μοιράσουν την τράπουλα ξανά αυτό το ιδιαίτερο Πάσχα, φιλοδοξώντας να κρατήσουν παρέα σε όσο περισσότερους τηλεθεατές μπορούν.

Το βράδυ της Ανάστασης, τρία μουσικά προγράμματα σε MEGA, ΣΚΑΪ και ΕΡΤ έχουν γυριστεί προσπαθώντας να κρατήσουν συντροφιά στους θεατές με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Στην αντίπερα όχθη, το STAR αλλά και ο Alpha ποντάρουν στα δυνατά χαρτιά του προγράμματός τους, τις ταινίες. Outsider ο ΑΝΤ1, ωστόσο επέλεξε να παίξει το παιχνίδι διαφορετικά.

Αναλυτικότερα, στο Μεγάλο Κανάλι ποντάρουν στην εορταστική εκδοχή του προγράμματος «Σπίτι με το MEGA». Το «Πάσχα με το MEGA» και τον Νίκο Κουρκούλη γυρίστηκε πριν από λίγες ημέρες, θέλοντας να μεταφέρει την αίσθηση του οικογενειακού γλεντιού στη μικρή οθόνη. Οπως όλα τα εορταστικά προγράμματα αυτής της περιόδου, θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 9, ενώ μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή στη σκηνή θα βρεθεί η σύζυγός του, Κέλλυ Κελεκίδου, δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους μουσική τηλεοπτική συνάντηση. Ακόμα στην εκπομπή συμμετέχουν οι Νίκος Ζωιδάκης και Γιώργος Ατματζίδης, ενώ special guest εμφάνιση πραγματοποιούν ο συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου, που παρουσιάζουν και το νέο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον Νίκο Κουρκούλη.

Ακριβώς απέναντι, στον ΣΚΑΪ, ο Σπύρος Παπαδόπουλος λίγο μετά τις 9 παρουσιάζει ακόμα ένα εορταστικό «Στην υγειά μας ρε παιδιά» κρατώντας την παράδοση των τελευταίων ετών. Κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς είναι αρκετοί αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως η Χρύσα Ρώπα. Το μουσικό σκέλος της εκπομπής αναλαμβάνουν ο Κώστας Καραφώτης και η Μαλού, ενώ στη λίστα των τραγουδιστών που βρίσκονται μπροστά στο μικρόφωνο του ΣΚΑΪ είναι και η Γωγώ Τσαμπά, που δίνει το δικό της χρώμα παράδοσης στη βραδιά της ιδιαίτερης αυτής Ανάστασης.

Η νέα είσοδος στο πρόγραμμα της Ανάστασης είναι από την ΕΡΤ1. Από τις 20:45 έως και τις 21:10, σε σύνδεση με την ΕΡΤ2, θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία της Αναστάσεως, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 22:00, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ!», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, μας προσκαλεί σε ένα εορταστικό επεισόδιο με εκλεκτούς καλεσμένους. Στην εκπομπή τραγουδούν ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Δημήτρης Κοντολάζος, ενώ τη μουσική παρέα συμπληρώνουν οι Χρύσπα, Χρίστος Αντωνιάδης, Λούκας Γιώρκας, Αφροδίτη Χατζημηνά, Τάνια Καρρά και Βασίλης Μπατής. Καλεσμένοι στο πλατό αρκετοί αγαπημένοι εκπρόσωποι της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, όπως η Βάνα Μπάρμπα, ο Μέμος Μπεγνής, ο Γιώργος Παράσχος και ο Στέλιος Κρητικός.

Ο Alpha και το STAR επέλεξαν να παίξουν διαφορετικά, ποντάροντας στα δικά τους δυνατά χαρτιά του προγράμματός τους. Ετσι, στη συχνότητα του Alpha μια εορταστική «Τέλεια απόδραση» με τον Χρήστο Φερεντίνο και την Αννα Πρέλεβιτς παίρνει θέση στο πρόγραμμα στις 8, λίγη ώρα πριν από την Ανάσταση. Καλεσμένοι όμως αυτή τη φορά είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Κώστας Φραγκολιάς που έπαιξαν για τα παιδιά του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, στηρίζοντας έτσι το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Αμέσως μετά την Ανάσταση, που θα μεταδοθεί ζωντανά, ακολουθεί η αγαπημένη «Κόρη μου η σοσιαλίστρια» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η ξένη ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Το σεντούκι του νεκρού». Αντίστοιχα, όσοι επιλέξουν το STAR θα συναντήσουν το κινηματογραφικό χιτ «Η εποχή των παγετώνων 2: η απόψυξη», ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η ελληνική ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μάρω Κοντού «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι».

Το παιχνίδι… αλλιώς αποφάσισε να παίξει ο ΑΝΤ1! Στις 8 το βράδυ κάνει φινάλε η κλασική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ενώ στις 9 θα μεταδοθεί η ακολουθία της Ανάστασης. Αμέσως μετά το κανάλι του Αμαρουσίου πόνταρε σε ριάλιτι, μιας και μετά την Ανάσταση θα ακολουθήσει ένα ολοκαίνουριο επεισόδιο της «Φάρμας» με τον Σάκη Τανιμανίδη και τις περιπέτειες των τηλεοπτικών αγροτών. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο ΑΝΤ1 αποκτά μουσικό πρόγραμμα, με μαγνητοσκοπημένη συναυλία του Νίκου Βέρτη. Τέλος, στο OPEN βρίσκουμε την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» με την Ελενα Ναθαναήλ, ενώ αμέσως μετά την ξένη ταινία «Ο θησαυρός του μικρού νησιού».

Η ΕΡΤ1 υπόσχεται τα καλύτερα

Την Κυριακή του Πάσχα τα κανάλια έχουν αποφασίσει να προβάλουν τα δυνατά χαρτιά τους, κάθε σταθμός στο format που ειδικεύεται. Ετσι, το MEGA επιστρατεύει επαναλήψεις αγαπημένων σειρών, ελληνικές και ξένες ταινίες, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής συναντάμε και επανάληψη του εορταστικού προγράμματος «Πάσχα με το MEGA» με τον Νίκο Κουρκούλη. Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο Μεγάλο Κανάλι βρίσκουμε την ξένη ταινία «Η Συμμορία των Μάγων» στις 9 το βράδυ, ενώ αμέσως μετά «Celebrity Game Night» με τη Σμαράγδα Καρύδη. Με τη σειρά του, ο ΣΚΑΪ ξεκινά ενημερωτικά την Κυριακή του Πάσχα με τον Γιώργο Αυτιά, αλλά συνεχίζει με μουσικά προγράμματα, επανάληψη του «Στην υγειά μας ρε παιδιά», αλλά και εορταστικό επεισόδιο του παιχνιδιού «Ο πιο αδύναμος κρίκος» με τον Τάσο Τρύφωνος. Το βράδυ της Κυριακής, η «Ρόζα της Σμύρνης» αναλαμβάνει να συγκινήσει τους τηλεθεατές, ενώ ακολουθεί η ξένη ταινία «Ατακτη Καθηγήτρια».

Ο ΑΝΤ1 με παρόμοια συνταγή γεμίζει το πρόγραμμά του με σειρές, ξένες και ελληνικές ταινίες, αλλά και μουσικά προγράμματα, ενώ το βράδυ επιλέγει να μεταδώσει το δεύτερο επεισόδιο της «Φάρμας», ολοκληρώνοντας έτσι τη συνέχεια του ριάλιτι παρά τις αλλαγές λόγω Μεγάλης Εβδομάδας. Το STAR ποντάρει όλη την ημέρα στο μεγάλο του όπλο, το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα, αλλά σε κινηματογραφικές επιλογές, όπως το «Brave», αλλά και το κλασικό «Θα σε κάνω βασίλισσα» με τον Θανάση Βέγγο και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Στο ίδιο πνεύμα και ο Alpha με διπλή κινηματογραφική δόση, με τις ταινίες «Θεός για μια εβδομάδα» και ο «Πρίγκιπας της Περσίας», αλλά και το OPEN με τις ταινίες «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας» και «Η Μαύρη Καλλονή».

Η έκπληξη έρχεται από την ΕΡΤ1 και αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, η Κυριακή του Πάσχα στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης γεμίζει με ψυχαγωγικά προγράμματα, όπως το «Ζακέτα να πάρεις» στις 20:00, με τις Ελένη Ράντου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Φωτεινή Μπαξεβάνη να οργανώνουν ένα «Surprise party», όπως είναι ο τίτλος του νέου επεισοδίου που θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές. Αμέσως μετά, «Το καλύτερό μας Πάσχα» έρχεται στην ΕΡΤ, με ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, που θα κρατήσει συντροφιά από τις 10 το βράδυ έως και τις 12:35 μετά τα μεσάνυχτα. Η Τζένη Θεωνά και ο Μελέτης Ηλίας υποδέχονται τους τηλεθεατές σε μια πασχαλινή γιορτή και φιλοξενούν αγαπημένα πρόσωπα από τον «Πλάτανο», την «Τούρτα της μαμάς», τη «Ζακέτα» και φυσικά τα «Καλύτερά μας χρόνια». Ακόμα, οι παρουσιαστές υποδέχονται τη Μελίνα Ασλανίδου, η οποία έρχεται ειδικά για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ από τα Χανιά. Ακόμα μία ειδική εμφάνιση είναι αυτή της Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία, στην τελική ευθεία για τη Eurovision, αφιερώνει αποκλειστικά το «Last dance», σε μια ξεχωριστή εκτέλεση με τη συνοδεία πιάνου, το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, που φέτος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Επιστροφή τη Δευτέρα στην κανονικότητα

Η νέα εβδομάδα ξεκινά με τα κανάλια να επανέρχονται σιγά σιγά στους κανονικούς τους ρυθμούς. Στα highlights της Δευτέρας βρίσκονται η επιστροφή όλων των ριάλιτι του ΣΚΑΪ, «House of Fame» και «Survivor», όπως και της Ιωάννας Μαλέσκου με το «Love it», αλλά και του «Ράδιο Αρβύλα» στο OPEN κλασικά στις 8 το βράδυ. Ακόμα, οι φανατικοί τηλεθεατές του ΑΝΤ1 θα απολαύσουν ένα ακόμα νέο επεισόδιο «Αγριες Μέλισσες», ενώ θα έχει προηγηθεί καινούργιο επεισόδιο «Παρουσιάστε». Τέλος, στη βραδινή ζώνη του STAR βρίσκουμε αγαπημένες ταινίες, όπως το «Γάμος αλά ελληνικά 2», αλλά και οι σύγχρονοι «Γαμπροί της Ευτυχίας», ενώ στον Alpha θα έχει αγαπημένη «Μουρμούρα» σε επανάληψη και ξένη ταινία.