Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Τουρνουά Σκακιού

 https://www.makthes.gr/portal-img/default/51/skaki.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

Ένα ιδιαίτερο όσο και μοναδικό Ευρωπαϊκό Τουρνουά Σκακιού διεξάγεται διαδικτυακά σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων με τη συμμετοχή 32 κορυφαίων σκακιστών - Βουλευτών και Ευρωβουλευτών από Κοινοβούλια της Ευρώπης και ώρα έναρξης τις 16:30.

Πρόκειται για το European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με εκπρόσωπο από τη Βουλή των Ελλήνων τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Πρωταθλητή Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο ΟΑΑ (1992 και 1993), κ. Χάρη Μαμουλάκη. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με απόφαση του οποίου παραχωρήθηκε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη διεξαγωγή των αγώνων, συνεχάρη τον κ. Μαμουλάκη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στο Τουρνουά, ξεχωρίζουν οι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία), η Daniela Movileanu (Ιταλία), ο Artak Manukian (Αρμενία), ο Roman Zambochο (Τσεχία) Giedrius Surplys (Λιθουανία), ο Marek Sefcik (Σλοβακία), ο Vaclav Klaus (Τσεχία) και ο Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία). Έχουν δηλώσει επίσης συμμετοχή οι:

Ambrozie Irineu Darau (Ρουμανία)

Artur Davtyan (Αρμενία)

Bart Smals (Ολλανδία)

Brynjar Thor Nielsson (Ισλανδία)

Dmytro Kostiuk (Ουκρανία)

Dmytro Liubota (Ουκρανία)

Dmytro Lubinets (Ουκρανία)

Iban Garcia Del Blanco (Ισπανία)

Ihor Nehulevskyi (Ουκρανία)

Ivan Ivanov (Βουλγαρία)

Jeroen Sikkema (Ολλανδία)

Maksym Zuiev (Ουκρανία)

Mikulas Ferjencik (Τσεχία)

Milan Brglez (Σλοβενία)

Mkhitar Hayrapetyan (Αρμενία)

Oleksandr Pasichnyi (Ουκρανία)

Pall Magnusson (Ισλανδία)

Sergey Shtepa (Ουκρανία)

Viktors Valainis (Λετονία)

Vitaljis Orlovs (Λετονία)

Vlad Batrincea (Μολδαβία)

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το τουρνουά ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://www.twitch.tv/europeanchessunion?fbclid=IwAR14S6z1Qn9hH2DAIUCDM2YQurXdYb_ARpK1TTNvri3MIzVt47PNibXl55Y