Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Εβδομαδιαίες Προτάσεις - ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ














ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 22/3 –28/3  2021









Η Κραυγή ενός Ανθρώπου

Δευτέρα, 22/3 στις 00:00







Γαλλοβελγική ταινία (2011), σε σκηνοθεσία Μαχαμάτ - Σαλέχ Χαρούν με τους: Γιουσούφ Τζαορό, Ντιουκουντά Κομά. Ο 60χρονος Άνταμ, πρώην πρωταθλητής κολύμβη­σης και νυν υπάλληλος σε ξενοδοχείο, έρχεται αντιμέτω­πος με τον εμφύλιο πόλεμο, που ταλανίζει το Τσαντ. Αντι­πρόσωποι της κυβέρνησης απαιτούν απ’ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του σε μάχιμη ηλικία, για να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών. 

 










Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (1/2)

Τρίτη, 23/3 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιά­ζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτή την παγκό­σμια απειλή.













Ένας Tαξιδευτής στην Κάσο

Τετάρτη, 24/3 στις 00:00





Ντοκιμαντέρ-ελεγεία στο ολοκαύτωμα της Κάσου του
1824, σε σκηνοθεσία του ποιητή-σκηνοθέτη Νίκου Καρα­κώστα (1957). 












Στη Σκιά των Ηρώων

Πέμπτη, 25/3 στις 14:00




Ντοκιμαντέρ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρεμιέρα ανήμερα της 25 Μαρτίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, στο κανάλι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών στο Youtube και στην πλατφόρμα estage.gr.










«1866»

Πέμπτη, 25/3 στις 16:00







Ιστορικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Φώτη Κωνσταντινίδη με τους Κώστα Καζάκο και Γρη­γόρη Βαλτινό. Αναφέρεται στους κρητικούς αγώνες της ανεξαρτησίας και το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. 











Επετειακή Συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου Παρασκευή, 25/3 στις 21:30







Προβολή της συναυλίας του Ηλία Ανδριόπουλου «Από τα Γράμματα στον Μακρυγιάννη έως τις Ωδές του Αν­δρέα Κάλβου», που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2013, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ερμηνευτές δύο σπουδαίοι καλ­λιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, ο Τάσης Χριστογιαν­νόπουλος και η Θεοδώρα Μπάκα.










Ηλέκτρα

Παρασκευή, 26/3 στις 22:00





Ελληνική ταινία βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη.  Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Πρωταγωνι­στούν: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέ­λη, Μάνος Κατράκης (1962). Η Ηλέκτρα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πα­τέρα της Αγαμέμνονα, που δολοφονήθηκε από τη γυναί­κα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον α­δερφό της Ορέστη και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Η ταινία απέσπασε πλήθος βραβείων και τιμητι­κών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων 2 βραβεία στο Φε­στιβάλ Καννών, Αργυρή Δάφνη στο Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενό­γλωσσης ταινίας.












Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 27/3 στις 19:00








Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που ανα­δεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Το Δέντρο που Πληγώναμε

Σάββατο, 27/3 στις 23:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώ­δη με τους: Γιάννη Αβδελιώδη, Νίκο Μειωτέ­ρη, Μαρίνα Δεληβοριά (1986). Η ιστορία δύο μικρών αγοριών, που χωρίζουν μόλις τελειώσει το σχολείο, ξανασυναντιούνται μέσα στο καλοκαίρι και ζουν τη μεγάλη περιπέτεια προς την ενηλικίωση μέχρι να έρθει ξανά το φθινόπωρο.










Η Βασίλισσα του Ντίντορφ

Κυριακή, 28/3 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χόγια Τομ με τους: Λί­ζα Μελ, Μεξ Σλούπφερ, Ντένι Μόριτζ Σόνενσαιν (Γερμανία, 2017). Οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις ξε­κίνησαν στο Βραδεμβούργο, αλλά η δεκάχρονη Λέα δεν πάει στην κατασκήνωση φέτος με τους φίλες της, όπως κανονικά θα έκανε.  Έχει ανακαλύψει ένα δε­ντρόσπιτο, το οποίο ανήκει σε μια παρέα αγοριών και σε καμία περίπτωση τα κορίτσια δεν επιτρέπονται στη «συμμορία». Εκτός και αν η Λέα αποδείξει έμπρακτα ότι δεν φοβάται.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/