Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣ

 

 

Διανύουμε το τρίτο κύμα μιας πανδημίας η οποία δοκιμάζει σκληρά ολόκληρο τον πλανήτη έναν ολόκληρο χρόνο. Η πανδημία αυτή μας έχει στερήσει ότι θεωρούσαμε δεδομένο. Δοκιμαζόμαστε ψυχικά, κοινωνικά, οικονομικά με έναν τρόπο που κανείς μας δεν είχε φανταστεί.

Η Κορινθία μας έχει βρεθεί πλέον στο επίκεντρο της πανδημίας, καθημερινά συνάνθρωποί μας νοσούν, οικογένειες δοκιμάζονται, βρισκόμαστε όλοι σε μια κατάσταση συναγερμού. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εφαρμόζει από την πρώτη μέρα πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ώστε να προασπίσει όσο είναι δυνατό την δημόσια υγεία. Πάνω από όλα όμως οι δημότες μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη υπευθυνότητα και συνεργασία, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να βρίσκεται υγειονομικά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όλες οι μετρήσεις των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού που διενεργεί ο Δήμος μας σε τακτά διαστήματα αποδεικνύουν ότι οι προσπάθειες όλων μας επιβραβεύονται.

Η θετική αυτή κατάσταση όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάσει και να θεωρηθεί δεδομένη. Οποιαδήποτε χαλάρωση της προσοχής μας μπορεί να οδηγήσει ακαριαία σε οδυνηρά για όλους μας αποτελέσματα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ξεπεράσουμε την κόπωση συνεχίζοντας να αποτελούμε ο καθένας ασπίδα προστασίας για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε όσα με κόπο και θυσίες κερδίσαμε έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε σε λίγο καιρό όλοι μαζί να χαρούμε την ελευθερία που τόσο μας έχει λείψει.

Τώρα είναι η στιγμή να κρατήσουμε τον Δήμο μας υγειονομικά ασφαλή.

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης