Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Με γκολ του σούπερμαν τερματοφύλακα Νίκου Παπαδόπουλου στο 97’ ο Αστέρας Τρίπολης έφερε… τούμπα το ματς και ισοφάρισε σε 2-2 τον Παναθηναϊκό, που είχε προηγηθεί με 0-2 στο 59’

 Αστέρας Τρ.- Παναθηναϊκός 2-2: Ο… σούπερμαν Παπαδόπουλος! 

Αρχίζει η δράση και στα Playoffs της Super League με τρεις αναμετρήσεις την Κυριακή 21 Μαρτίου για την 1η αγωνιστική.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος… σόκαρε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 στο 97’ με δυνατό σουτ και χάρισε στον Αστέρα τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι ουσιαστικά χαμένο.

 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Με γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου το 2-2 στο 97'! (vid)

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας δικαιώθηκε για την απόφασή του να… στρατοπεδεύσει στην περιοχή του Διούδη από το 93’ και να εκμεταλλευτεί βέβαια τα τραγικά λάθη του Λάζλο Μπόλονι και των παικτών του.

Είναι αδιανόητο ομάδα που θέλει να βγει στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια να προηγείται με 0-2 και να κάνει… διαγωνισμό λαθών για να διευκολύνει τον αντίπαλό της να ισοφαρίσει.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος με τον Αστέρα Τρίπολης να πιέζει στα πρώτα τριάντα λεπτά εκμεταλλευόμενος την κακή επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού που έχανε εύκολα τη μπάλα.

Στη συνέχεια όμως οι «πράσινοι» έγιναν πιο κινητικοί, «χτύπησαν» κυρίως από την πλευρά του Χατζηγιοβάνη, αλλά και αυτοί δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Μακέντα έκανε το 0-2 μέσα σε ένα λεπτό (58, 59’) με τον Χουάνκαρ να τον τροφοδοτεί και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει στα χέρια του το παιχνίδι με τον Αστέρα να είναι «μουδιασμένος».

Εκεί όμως και πάλι οι «πράσινοι» έκαναν το ίδιο λάθος! Οπισθοχώρησαν σε τέτοιο βαθμό με τον Μακέντα να παίζει έξω από την περιοχή της ομάδας του, δεν κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους, και πίστεψαν πως με το «ταμπούρι» θα κρατήσουν τη νίκη.

Ο Μίλαν Ράσταβατς πέρασε στο χορτάρι τους Αλί Μπαμπά, Ιγκλέσιας και Άλβαρες «πολιορκώντας» τον Διούδη!

Το ματς έγινε θρίλερ με τους Αρκάδες να «βομβαρδίζουν» την άμυνα του Παναθηναϊκού, που αδυνατούσε να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της!

Στο 84’ ο Φερνάντεθ μείωσε σε 1-2 και στο 97’ ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, ο οποίος από το 93’ είχε «στρατοπεδεύσει» στην περιοχή του Παναθηναϊκού με πλασέ έκανε το τελικό 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Τασουλής (72’ Αλβαρες), Καστάνο, Κώτσιρας, Χριστόπουλος-Μπέλοκ (72’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Σίτo (63’ Αλί Μπαμπά )- Ριέρα, Κρέσπι (63’ Τιλίκα), Φερνάντεθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης-Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό- Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αθανασακόπουλος )- Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάννης (94’ Σάντσες), Μακέντα (81’ Ιωαννίδης)

 Στις 17:15 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη  στο Καραϊσκάκη με στόχο μία ακόμα νίκη που τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής τους Σεμέδο, Χασάν, Βαλμπουενά και Αβραάμ. Με τον Ματέο Γκαρσία θα παραταχθούν οι Θεσσαλονικείς, αλλά χωρίς τους Ματίγια, Μπεναλουάν, Μήτρογλου, Κάτσε, Γκάνεα.

Τέλος, στις 19:30 ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έρχονται αντιμέτωποι στην Τούμπα , στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Εκτός αποστολής έμειναν οι Βαρέλα, Περέιρα, Νινούα και Καγκάβα που είναι τραυματίες αλλά σε αυτή επέστρεψε ο Πασχαλάκης. Η Ένωση θα παραταχθεί με τους Μπακάκη, Τάνκοβιτς, ενώ εκτός έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Σιμόες και Γαλανόπουλος.

 

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League:

Κυριακή 21/3 

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2 -2
17:15 Ολυμπιακός - Άρης
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Η ΒΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

67

2

 Άρης

51

3

ΑΕΚ

48

4

ΠΑΟΚ

47

5

Παναθηναϊκός

46

6

Αστέρας Τριπολης

43