Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

























ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 8/2/2021 - 14/2/2021









Το Σινεμά Μέσα από το Βλέμμα του Μάγκνουμ

Δευτέρα, 8/2/21 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Σοφί Μπασελάρ (2017). Ο κόσμος του κινηματογράφου ανέκαθεν είχε στενή σχέση με την φωτογραφία. Το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει τη συνάντηση και αλληλεπίδραση δύο φαινομενικά αντίθε­των κόσμων: της μυθοπλασίας και της πραγματικότητας. 









Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 9/2/21 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.









Τετάρτη 04:45

Τετάρτη, 10/2/21 στις 00:00







Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Αλέξη Αλεξίου με τους: Μαρία Ναυπλιώτου, Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζου­μάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη (2015). Ο Στέλιος, χρεωμένος ιδιοκτήτης τζαζ κλαμπ, έχει 32 ώρες διορία να επιστρέψει όσα χρωστάει σε έναν Ρουμάνο γκάνγκστερ που σκοπεύει να του πάρει το μαγαζί. Όταν καταλαβαίνει πως ο μεσολαβητής φίλος του τον έχει προ­δώσει και η γυναίκα του σκέφτεται να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος αποφασίζει να αντιδράσει.









«Ιχνευτές» του Σοφοκλή

 Πέμπτη, 11/2/21 στις 22:00





Θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδε­λιώδη, βασισμένη στο έργο «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, με τους Ανδρέα Καρακότα, Βασίλη Σπυρόπουλο, Ρένα Κυ­πριώτη κ.α Είναι το μόνο διασωθέν σατυρικό δράμα του ποιητή και αναφέρεται στην κλοπή των ιερών βοδιών του Απόλλωνα από τον νεαρό Ερμή και την εφεύρεση του πρώτου έγχορδου, της λύρας.













Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 11/2/21 στις 23:00







Η Αλεξία Κουλούρη συζητά με τους εισηγητές των κομμά­των για τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρη­σκευμάτων για την "εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευ­ση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος".










Η Άνοδος των Ναζί (2/3)

Παρασκευή,  12/2/21 στις 21.00





Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων του BBC που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Χίτλερ και οι Ναζί αναρριχήθη­καν στην εξουσία στη Γερμανία. Το δεύτερο επεισόδιο ξεκινά από τις αρχές του 1933, όταν ο Χίτλερ είναι Κα­γκελάριος της Γερμανίας, αλλά δεν έχει την απόλυτη ε­ξουσία. Παίρνει όμως σκληρά μέτρα που επιτρέπουν στους Ναζί να απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου, να καίνε βιβλία και να προχωρούν σε βιαιότητες εναντίον των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων και εκείνων που έχουν αντιναζιστικές πεποιθήσεις.













Η Νύχτα
Παρασκευή,  12/2/21 στις 22.00








Ιταλο-γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Αντο­νιόνι με τους: Ζαν Μορό, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Μόνικα Βίτι, Μπέρναρντ Βίκι (1961). Ο Τζιοβάνι και η Λίντια, ένα ζευγάρι ευκατάστατων αστών, επισκέπτονται έναν ετοιμο­θάνατο φίλο και στη συνέχεια πηγαίνουν σ' ένα ανιαρό πάρ­τι. Καθώς η νύχτα κυλά, γίνεται όλο και πιο έντονη η απου­σία επικοινωνίας ανάμεσά τους και η κόπωση ή η αδιαφορία που έχει διαβρώσει τη σχέση τους.  Χρυσή Άρκτος στο Φε­στιβάλ Βερολίνου 1961.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 13/2/21 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.











Απόψε Aυτοσχεδιάζουμε

Σάββατο, 13/2/21 στις 21:00




Θεατρική παράσταση, βασισμένη σε έργο του νομπελί­στα συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου. Ερμηνεύουν: Ρ. Οικονομίδου, Ν. Φαρμάκης, Γ. Βογιατζής, Δ. Μαυρίκιος, Γ. Σκαφιδά, Λ. Φωτοπούλου, Εύα Οικονόμου-Βάμβακα, Κ. Αρνόκου­ρος. Mια παράσταση-ύμνος στο θέατρο και στους ανθρώ­πους του, που συνδυάζει τη δραματουργία του Πιραντέλο με την πρωτότυπη μουσική του Χατζιδάκι, αποτυπώνο­ντας την εκρηκτική σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και στο δημιούργημά του. Είναι η ένατη παράσταση με την οποία ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στο Εθνικό Θέατρο από την Τηλεόραση της Βουλής.













Κάποτε στην Ανατολία

Σάββατο, 13/2/21 στις 23:00







Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, με τους: Τανέρ Μπιρσέλ, Μουχάμεντ Ουζουνέρ, Γιλμάζ Ερντογάν (2011). Μια ομάδα ανδρών, αστυνομικοί, κρατι­κοί υπάλληλοι, ένας εισαγγελέας, ένας γιατρός και ένας κρατούμενος, αναζητούν στη νυχτερινή ύπαιθρο την τοπο­θεσία όπου ο τελευταίος έχει θάψει το θύμα μιας δολοφο­νίας. Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.










Φοιτητιβίσματα

Κυριακή, 14/2/21 στις 10:30







Ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ που παράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προ­γράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.










Πίσω από τη Γαλάζια Πόρτα

Κυριακή, 14/2/21 στις 17:30







Πολωνική νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάριους Πάλε με τους: Έβα Μπλάτζικ,  Μίχαλ Ζεμπρόφσκι (2016). Τι κρύβεται πίσω από τη γαλάζια πόρτα που εμφανίζεται μόνο όταν κλείσουμε τα μάτια μας πριν πέσουμε για ύπνο; Ο μαγικός, τρομακτικός κόσμος, που εκτείνεται πίσω από αυτό το φανταστικό κατώφλι είναι γεμάτος θαρραλέους ήρωες, μυστηριώδη τέρατα και καινούργιους φίλους – ακόμα και πολύχρωμα πουλιά που μιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων.











Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία