Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε Κορινθία και Αχαΐα - Δεν χάνονται τα ραντεβού εμβολιασμών –Μόνο 36 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική ραντεβού – Πού διανεμήθηκαν οι δόσεις

 

Αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι υπήρξε άμεση αντίδραση, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, με την αναβολή προγραμματισμένων ραντεβού.


«Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα, με την αποστολή σχετικού sms για την ενημέρωση των πολιτών».

«Λόγω των ειδικών συνθηκών και περιορισμού χρήσης -ειδικότερα για το εμβόλιο της Pfizer- μετά από κινητοποίηση του μηχανισμού καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με τη συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων. Φέραμε εις πέρας μία

επιχείρηση 24 ωρών. Εμβολιάσαμε 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις Φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές και στο Προ.Κε.ΚΑ στην Αμυγδαλέζα, καθώς και ένστολοι, στρατιωτικοί και λοιποί». «Σκοπός μας ήταν να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών αλλά και να μη χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου», είπε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως μέχρι τις 3 τα ξημερώματα γίνονταν οι εμβολιασμοί.

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως «παρατηρείται αύξηση και σε άλλες περιοχές εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται μία σταθεροποίηση». Επεσήμανε, επίσης, ότι στην Αχαΐα και την Κορινθία είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας για τις κλίνες ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως από τις 1.322 στην επικράτεια οι 873 είναι κατειλημμένες και στην Αττική από από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες και οι 110 κενές. Σε ό,τιο έχει να κάνει με τις ΜΕΘ-COVID ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε πως από τις 656 στην επικράτεια οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές και στην Αττική από τις 240 κλίνες ΜΕΘ-COVID οι 36 είναι κενές.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση για την ανάγκη αιμοδοσίας, «μίας πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης».

Ξεπεράσαμε τους 600.000 εμβολιασμούς και είμαστε στο 5,71% της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.