Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Παλικαρίσιος βαθμός στην Τούμπα ο Απόλλων Σμύρνης 2 - 2 με τον ΠΑΟΚ που πήρε ισοπαλία στο 88 ΄ !

 ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-2: Παλικαρίσιος βαθμός στην Τούμπα! 

Ο Απόλλων στάθηκε εξαιρετικά στην έδρα του ΠΑΟΚ και έφυγε δικαιότατα με το ισόπαλο 2-2 από τη Θεσσαλονίκη. Η πολύ καλή εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα -ιδίως όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα του- επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα.

Οι «κυανόλευκοι», οδηγούμενοι μαεστρικά από τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στον «φλύαρο» ΠΑΟΚ φεύγοντας πέρα ως πέρα δίκαια με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να είχαν πάρει ολόκληρο το τρίποντο από το ματς της Τούμπας, δεδομένου ότι απάντησαν δις στο γκολ του Ουάρντα από το 29' , με πέναλτι  στο 52΄ του Τσιαμπούρη και βρέθηκαν να προηγούνται 1-2 στο 81' με τον Μ. Φερνάντεζ!

Η επιμονή του «δικεφάλου του Βορρά», ωστόσο, ανταμείφθηκε στο 88' με τον Ίνγκασον, ο οποίος καταφέρνει να αντισταθμίζει τις αμυντικές του... ανορθογραφίες με την παροιμιώδη αίσθηση του γκολ που έχει, παρότι κεντρικός αμυντικός.

Σε κάθε περίπτωση, το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο, με τον ΠΑΟΚ να προβληματίζει για άλλη μια φορά φέτος και τον Απόλλωνα να αποδεικνύει πως επέστρεψε για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίφκοβιτς – Βιεϊρίνια Ίνγκασον Βαρέλα Περέιρα – Σβαμπ Ελ Καντουρί 3 (85’ Λάμπρου) – Τζόλης (62’ Καγκάβα) Μουργκ (73’ Α. Ζίβκοβιτς) Ουάρντα – Κρμέντσικ (62’ Σφιντέρσκι).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Τσαμπούρης Ντομίνγκες Κάλισιρ Μπρούτσιτς (65’ Χουχούμης) – Μπαξεβανίδης Κολ (88’ Βιτλής) Σλίβκα Μπεντινέλι (76’ Κιτόκο) – Ιωαννίδης Ντάουντα (65’ Μ. Φερνάντεζ).