Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Το πρόσωπο στον καθρέφτη (του μέλλοντος των Ρεπουμπλικανών)

  Το πρόσωπο στον καθρέφτη (του μέλλοντος των Ρεπουμπλικανών) 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Η επώδυνη διαδρομή από το δράμα στη λύτρωση, έχει διαχρονικά και με συνέπεια έντονα στοιχεία μυθοπλασίας, με την κινηματογραφική οπτική του όρου. Απαιτεί ένα πρόσωπο που θα αντέξει τη φθορά, θα υπερβεί τις δυσκολίες της συγκυρίας, θα κάνει το γενναίο βήμα μπροστά, θα παρακινήσει και θα εμπνεύσει.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αμερικανική Δημοκρατία να σεργιανίζει παρέα με μια από τις χειρότερες εκδοχές της ιστορικής διαδρομής της, στη σκιά της εισβολής φανατικών στο Κογκρέσο, και της ψυχωτικής αμφισβήτησης των Θεσμών από τον

ίδιο τον απερχόμενο “φύλακά” της, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αναζητεί εναγωνίως ρεαλιστικές απαντήσεις και διεξόδους στην κρίση ταυτότητας που του προκάλεσε η… εμπειρία Τραμπ.

Το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν δοκιμάζει τα όρια των πολιτικών και κοινωνικών αντοχών του, και θα επιχειρήσει να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα, συρρικνώνοντας τη ζημιά που του προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι οιωνοί δεν είναι και τόσο… ούριοι, το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ ωστόσο έχει αποδείξει τη θαυμαστή ικανότητά του να… επιβιώνει, απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Την ώρα που το “βαθύ κόμμα” παρακολουθεί ακόμη ζαλισμένο τον Ντόναλντ Τραμπ και τις συνέπειες των… θεατρινισμών του, η Νίκι Χέιλι φιλοτεχνούσε το προφίλ της “άλλης επιλογής”. Της εναλλακτικής. Να γίνει το πρόσωπο στον καθρέφτη του μέλλοντος, των Ρεπουμπλικανών και κατά συνέπεια της ...

Περισσότερα στο ysterografa.gr