Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η ελπίδα έχει πολλούς δρόμους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuFjLHKIso5_S6YKD48vLUrkx6YGf9Jn_HekDLvDGRkwSroceSqYaIiU8yHZ5MeqjuADLuOKq9bFZdvt8WFpAjqzjOyJJPCUEXfxvk1SYiVe7cITo8r3NzEk4k4pKWQntRym62zbp5f5k/s200/nikoszavalis.png

Γράφει ο Νίκος Ζάβαλης

χρόνια πολλά με αισιοδοξία και ελπίδα

 Η ελπίδα φέρνει αισιοδοξία και η αισιοδοξία φέρνει αγωνιστικές και νικηφόρες συνεργασίες.....κάπως έτσι νικιέται η πανδημία.
Τελικά είχαν δίκιο οι αρχαίοι που έλεγαν:
"ουδέν κακόν αμιγές καλού γέγονεν"

Η  πανδημία , μας έδειξε ότι πρέπει να έχουμε συνεργασία με τους άλλους ανθρώπους. Συνεργάστηκαν κυβερνήσεις , γιατροί ,νοσηλευτές ,παγκόσμια ιδρύματα έρευνας , ελπίζοντας στο καλλίτερο .

Έφτιαξαν νέα φάρμακα που θα μας γλυτώσουν από αυτή την πανδημία.

Ποτέ στην ιστορία του κόσμου δεν υπήρξε τόσο πολύ μεγάλη συνεργασία κρατών πολιτών και ιδρυμάτων έρευνας….

Αυτή η διεθνής συνεργασία «αλλοφύλων και αλλοπίστων» είναι σαν να μας θέτει στον καθένα το ερώτημα. Κερδίζω από την μοναξιά μου  ; Όχι!  Χρειάζεται η συνεργασία όλων , διότι όλοι χρειαζόμαστε , δεν περισσεύει κανείς, ο ένας για τον άλλον και στα καλά και στα δύσκολά του. Αυτό είναι το δίδαγμα …

Η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη των γεγονότων της ζωής.

Θα μείνει σαν ιστορικό παγκόσμιο γεγονός , διότι όλοι ξεκίνησαν ελπίζοντας σε κάθε είδους συνεργασία για να πολεμήσουν την πανδημία και έτσι καταγράφηκε σαν μεγάλη επιτυχία των διεθνών συνεργασιών.

Απεδείχθη για μια φορά ακόμη ότι οι άνθρωποι έχουν τεράστια αποθέματα ελπίδας, η οποία -- λένε οι σοφοί --  είναι η πόρτα της αιωνιότητας.

Η ελπίδα , μας οδήγησε στην πράξη «εδώ και τώρα» σε συνεργασία όλων μας και έτσι πολέμησαν όλοι τη σκληρότητα της μοναξιάς , διέγραψαν τη λέξη «αδύνατο και αδιέξοδο» πέτυχαν απίθανες συνεργασίες και μετέτρεψαν την πανδημία σε λαχτάρα ελπίδας και χαράς και υγείας για τη ζωή μας.

 Όλοι κατάλαβαν ότι η ελπίδα πολεμά την απελπισία.

Πολλοί , όμως αντιδρούν σε όλα και λένε «ματαιότης ματαιοτήτων .. τα πάντα είναι ματαιότης»…

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Η ελπίδα συνεργασιών φέρνει θετικά και όχι μηδενικά και μάταια αποτελέσματα..

Πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι….

Κι όλοι μαζί κάνουμε τα πάντα!!!

ΝΙΚ.ΖΑΒΑΛΗΣ