Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Με γκολ «χρυσάφι»του Μπρούμα στο 45+1 ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 1-0 τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου και παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Super League 1: Ξέφυγε και περιμένει την Τούμπα ο Ολυμπιακός (βαθμολογία, highlights)

Ούτε ο Ατρόμητος κατάφερε να σταματήσει την αήττητη πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μπρούμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριάρχησαν στο παιχνίδι, είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά λίγο ο Μανδάς και λίγο η δυστοκία δεν τους επέτρεψαν να περάσουν ένα πιο ήσυχο μεσημέρι στα Δυτικά προάστια. Από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.

 Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας και αυτό έκανε από τα πρώτα λεπτά. Επιχείρησε να την κυκλοφορήσει σωστά έτσι ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να φτιάξει φάσεις. Στο 7' ο Μπουχαλάκης άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε μία τρομερή κούρσα, έβγαλε τη σέντρα για τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε την πολύ καλή κεφαλιά του. Ο Μολδαβός στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν δραστήριος, αλλά εξίσου δραστήριος ήταν και ο Νάτσος από τον Ατρόμητο. Ο μπακ της ομάδας του Περιστερίου είχε πολλά ανεβάσματα και έφτιαξε καταστάσεις από την πλευρά του. Έτσι από ένα σημείο και μετά ο Ρέαμπτσιουκ περιόρισε τη δραστηριότητα του προκειμένου να σταματήσει τις επελάσεις του Νάτσου. Οι Πειραιώτες μετέφεραν το παιχνίδι τους στη δεξιά τους πλευρά με τον Βαλμπουενά να έχει αλλάξει πτέρυγα και τον Ανδρούτσο να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Κιβρακίδης έπαιζε στην πλευρά με ανάποδο πόδι. Στο 17' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Μπουχαλάκη στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Γούτα, αλλά ο Τσαγκαράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός αύξανε την πίεση του, ενώ ο Ατρόμητος έδινε μεγάλες μάχες στη μεσαία γραμμή με τον Χαρίση να είναι ο κορυφαίος του παίκτης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις, αλλά την ίδια ώρα είχε εντοπίσει αδυναμία στην άμυνα του Ατρόμητου στις μπαλιές που γίνονταν στην πλάτη της. Στο 41' ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο, αλλά ο Τσαγκαράκης και σε αυτή τη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα στον Μπουχαλάκη για φάουλ στον Χαρίση. Οι "ερυθρόλευκοι" τελικά κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπουχαλάκη να κάνει μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μπρούμα μπήκε ανάμεσα σε Στρούγγη και Μανδά και με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ οι γηπεδούχοι φώναξαν για επιθετικό φάουλ του Πορτογάλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν πρόβλημα συνεννόησης κάτι που είχε φανεί και σε προηγούμενη φάση με τον Ολυμπιακό να το εντοπίζει, να "χτυπάει" εκεί και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ.

Στην επανάληψη ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να προχωρήσει σε εσωτερική αλλαγή και να αλλάξει το σύστημα του παίζοντας με τρία στόπερ. Κιβρακίδης, Γούτας και Γκάλο ήταν οι παίκτες που σχημάτισαν την τριάδα στα μετόπισθεν. Αυτή η κίνηση του Αυστριακού προπονητή είχε ως αποτέλεσμα το ματς να γίνει πολύ δυνατό στη μεσαία γραμμή. Εκεί μεταφέρθηκαν όλες οι μονομαχίες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Πειραιά είχε την κατοχή και έψαξε το δεύτερο γκολ με το ποίο θα τελείωνε το ματς.

Ο Μπρούμα από πλευράς Πειραιωτών ήταν πολύ καλύτερος και πιο ανεβασμένος στην επανάληψη έχοντας πάρει προφανώς ψυχολογία από το γκολ που πέτυχε. Οι Πειραιώτες στο 55' έχασαν ευκαιρία με τον Καμαρά, ο οποίος καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή και ο Μανδάς απέκρουσε. Στο 68' ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Μπρούμα έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά αυτή πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και την ίδια ώρα δεν απειλούνταν από την ομάδα του Περιστερίου. Αντίθετα έχανε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ήταν ο Μανδάς που είχε πολύ καλές αποκρούσεις και μία από αυτές καταγράφηκε στο 75' σε σουτ του Φορτούνη. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Δυτικά προάστια, διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα και την Τετάρτη περιμένει τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ατρομητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος (72' Νταβιώτης), Χαρίσης, Σάλομον (62' Ούμπιντες), Ραμπέγιο (61΄Μουνίθ), Γκάλο, Λάζαρος (62' Μανούσος), Μάτιτς (78' Αγκάγιεφ)

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα (64' Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (90' Χολέμπας), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (79' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90' Πέπε).