Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και στην απόφαση προμήθειας των αεροσκαφών Ραφάλ αφιερωμένο το 12ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής

 

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εκτεταμένο αφιέρωμα στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μ. στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και στη συζήτηση για τη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής το 12ο τεύχος του  ηλεκτρονικού  περιοδικού  «Επί του… περιστυλίου!».

Στα περιεχόμενα του νέου τεύχους μπορείτε να βρείτε επίσης ρεπορτάζ για τα ακόλουθα θέματα:

-Τα δύο νέα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ.  Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις επιπτώσεις του β΄ κύματος της πανδημίας, ήτοι παράταση της κάλυψης του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% και για το μήνα Φεβρουάριο, καθώς και επέκταση, για δύο ακόμη μήνες, της χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

 -Το ενδεχόμενο αναγνώρισης του κορωνοϊού ως παράγοντα κινδύνου της υγείας των εργαζομένων στους τομείς της υγείας, που εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος από τη νόσο Covid-19.

-Τις αλλαγές που επήλθαν στο νόμο 2190 για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο με αδιάβλητους πανελλήνιους, γραπτούς διαγωνισμούς γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και τις αλλαγές στην πριμοδότηση των ξένων γλωσσών και των μεταπτυχιακών τίτλων.

-Τις προτεραιότητες που θέτει η πορτογαλική προεδρία στην Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο όπως τις ανέλυσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η πρέσβης της Πορτογαλίας στην Αθήνα.

-Τη διαδικτυακή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με τη συμβολή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, στη μνήμη της Γιαννιώτισσας Εσθήρ Κοέν που έζησε το κολαστήριο του  Άουσβιτς Μπίρκεναου.

-Την καλαίσθητη έκδοση της Βουλής των Ελλήνων με τα έργα της Έκθεσης των Ελλήνων Γελοιογράφων που φέτος παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο, λόγω κορωνοϊού, όπου μπορεί το κοινό να την απολαύσει.

-Και, όπως πάντα, το αναλυτικό πρόγραμμα του Καναλιού της Βουλής για το επόμενο 15νθήμερο, καθώς και τις οδηγίες για το πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης