Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3: «Φρέσκος» και ωραίος

 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3: «Φρέσκος» και ωραίος 

Το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους του Ολυμπιακού και το ματς με τον Παναιτωλικό είχε τη σημασία του. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 της ομάδας του Αγρινίου και ουσιαστικά "κλείδωσαν" την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Μπρούμα (20'), Βρουσάι (65') και Σισέ (85'). Ένας Ολυμπιακός που έπαιξε με πολλές αλλαγές κόντρα στον Παναιτωλικό, με αρκετά νέα πρόσωπα και έβγαλε ένα αρκετά καλό πρόσωπο. Ειδικά στο πρώτο μέρος η ομάδα του Πειραιά με τον Μπρούμα να είναι πολύ δραστήριος πέτυχε γκολ και δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έδειξε "μαγκωμένος" και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο ειδικά στο πρώτο μέρος και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Με πολλά νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε βασικό τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο της άμυνας με Σισέ, και Αβραάμ στόπερ και τον Χολέμπας αριστερά. Πέπε και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο χαφ, στα "φτερά" οι Μπρούμα, Βρουσάι και ο Σίλβα έπαιξε πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-3-3 έχοντας στην άμυνα τους Τζανακάκη, Μαλή, Βάντερσον, Περέιρα,. Τσιγγάρας, Άλβαρεζ και Λιάβας ήταν οι χαφ, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Αριγίμπι, Γιάκολις και Αζάντι.

Ο Ολυμπιακός αν και είχε στη σύνθεση του αρκετά νέα πρόσωπα και θα περίμενε κανείς να μην υπάρχει συνοχή στην ομάδα παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Από τα πρώτα λεπτά πήρε την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ήταν ο Μπρούμα, ο οποίος έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου και στο 12' πέρασε μία φανταστική κάθετη πάσα για τον Χασάν, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μελίσσα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριαρχούσαν στο γήπεδο με τον Πέπε να εμφανίζεται στην ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό. Ο Πορτογάλος είχε αρκετά καλές επαφές με την μπάλα και προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργήσει παιχνίδι με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού.

Ο Μπρούμα συνέχιζε να είναι η μεγάλη απειλή για τον Παναιτωλικό και στο 20' άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ. Από την πλευρά της η ομάδα του Δέλλα δεν μπορούσε να κερδίσει τη μάχη της μεσαία γραμμής και να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή του Κρίστινσον. Έτσι το 1-0 με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν ήταν το ίδιο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά και ο Παναιτωλικός βρήκε χώρο να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Το συγκρότημα του Δέλλα είχε άλλη συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μεγαλύτερη κατοχή, ενώ δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Όλο αυτό το σκηνικό, ωστόσο δεν σημαίνει ότι έβαλε σε κίνδυνο την εστία του Κρίστινσον. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε, απλά ο Παναιτωλικός δεν είχε την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών. Από την άλλη οι Πειραιώτες έδειχναν να κοντρολάρουν το ματς και να έχουν τον έλεγχο. Δεν είχαν φυσικά την ίδια ένταση με αυτή του πρώτου ημίχρονου.

Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες και από το 60' και μετά αυτό έγινε. Τόσο ο Δέλλας όσο και ο Μαρτίνς έβαλαν κι άλλους ποδοσφαιριστές στο ματς για να τους δώσουν την ευκαιρία να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Στο 65', ωστόσο ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το παιχνίδι. Ο Ραντζέλοβιτς συνδυάστηκε ωραία με τον Ανδρούτσο, ο οποίος έφυγε… σφαίρα από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Χασάν έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Μελίσσας του είπε "όχι" και ο Βρουσάι από κοντά δεν είχε πρόβλημα να "γράψει" το 0-2. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ. Στο 85' ο Πέπε έφερε τη μπάλα στην περιοχή με φάουλ και ο Σισέ με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 0-3. Έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 3ης Φεβρουαρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Παναιτωλικός: Μελίσσας - Τζανακάκης, Μαλής, Βάντερσον, Περέιρα - Τσιγγάρας, Λιάβας, Άλβαρεζ (59΄Μπαρμπόσα)- Αριγίμπι (74' Ντάλσιο), Γιάκολις, Αζάντι (59' Ματσόλα, 79' Μανθάτης)

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος (δεξί μπακ), Αβραάμ, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (61' Σουρλής), Πέπε, Βρουσάι (73' Λοβέρα), Μπρούμα (61' Ραντζέλοβιτς), Τιάγκο Σίλβα (73' Κάιπερς), Χασάν (68' Σουντανί).