Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις








ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 28/12/2020 - 3/1/2021









Το Μακρινό Γαύγισμα των Σκύλων Δευτέρα, 28/12/20 στις 23:00







Ταινία του Σάιμον Λέρενγκ Βίλμοντ (Δανία, 2017). Σ’ ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρή­νες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτει­νά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του. Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.










Οι Δαιμονισμένοι

Τρίτη, 29/12/20 στις 21:00








Δραματική μίνι σειρά Ρωσικής παραγωγής, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι. Ένα  έργο που δεν εξερευνά μόνο το βάθος της ανθρώπι­νης ψυχής, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια μαρτυρία της ζωής στην τσαρική Ρωσία στο τέλος του 19ου αιώνα.











Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 30/12/20 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα. 










Ο Βασιλιάς

Τετάρτη, 30/12/20 στις 00:00





Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Νίκου Γραμματι­κού με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπού­λου, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Ζουγανέλη (2002). Μετά την αποφυλάκισή του ο 35χρονος Βαγγέλης προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του απ' την αρχή, στα κτήματα του πα­τέρα του. Οι ντόπιοι τον υποδέχονται με ιδιαίτερη καχυπο­ψία, αλλά το χάσμα γεφυρώνεται προσωρινά, ώσπου εμ­φανίζεται η Μαρία, ο σύνδεσμος του Βαγγέλη με το πα­ρελθόν του.













Χάρι Πότερ: Μια Ιστορία Μαγείας

Πέμπτη, 31/12/20 στις 20:00








Με αφορμή την έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης "Χάρι Πότερ: Μία Ιστορία Μαγείας", η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας της διάσημης σειράς, αποκαλύπτει την πραγ­ματικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ.









Λουτσιάνο Παβαρότι: Η Γέννηση ενός Ποπ Σταρ

Πέμπτη, 31/12/20 στις 22:00 &

Παρασκευή 1/1/21 στις 19:00







Ο Λουτσιάνο Παβαρότι ήταν ένας από τους δημοφιλέστε­ρους τραγουδιστές όπερας όλων των εποχών. Μέσα από την πληθωρική παρουσία του έκανε την όπερα δημοφιλή στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Το ντοκιμαντέρ μας πα­ρουσιάζει τη στρατηγική και τις μεθόδους που ακολούθη­σε, ώστε να κερδίσει  την αγάπη και την αναγνώριση του απλού κόσμου.










Μέσα από τ' Αστέρια

Πέμπτη, 31/12/20 στις 23:00








Κινηματογραφική μουσική του Τζον Γουίλιαμς με πρωτα­γωνίστρια σολίστ στο βιολί την Άνε-Σοφί Μούτερ. Μια ξε­χωριστή συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το 2019 στη Koenig Platz του Μονάχου, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Ντέιβιντ Νιούμαν.  










Θιβετιανή Μπαλάντα

Παρασκευή, 1/1/21 στις 17:00








Νεανική ταινία του Ζαγκ Γουέι (Κίνα, 2017). Με τη βοήθεια μιας οικογένειας νομάδων, μιας παρέας μοτοσικλετιστών και ενός τηλεοπτικού παραγωγού, μια ομάδα παιδιών προε­λαύνει στην κινεζική μητρόπολη Σεντσέν. Στόχος τους είναι να τραγουδήσουν για όλους μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο.










Μπελίσιμα

Παρασκευή, 1/1/21 στις  20:00








Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Άννα Μανιάνι, Βάλτερ Κιάρι,  Τίνα  Απιτσέλα,  Αλεσάντρο Μπλαζέτι (1952). Η Μανταλένα ονειρεύεται να δει τη μι­κρή της κόρη ηθοποιό. Όταν ο σκηνοθέτης Μπλαζέτι ανα­ζητά ένα νεαρό κορίτσι για την ταινία του, εκείνη πηγαίνει στην Τσινετσιτά, αποφασισμένη να κερδίσει την ευκαιρία με κάθε τίμημα.











Συναυλία Κλασικής Μουσικής Παρασκευή, 1/1/21 στις  22:00







H Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας ερμηνεύει μαγευτικά έργα των Γκαμπριέλ Φωρέ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μό­τσαρτ και Ολιβιέ Μεσιάν, υπό τη διεύθυνση του Μπέρ­τραντ Ντε Μπίλυ.













Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Σάββατο, 2/1/21 στις 23:00




Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι με τους: Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ρενάτο Σαλβατόρε (1958). Μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.










Μικρές Ιστορίες για Αγρίους

Κυριακή, 3/1/21 στις 16:00




Σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του Μπερνάρ Φριό από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, με τους:  Π. Αλεξανδρόπουλο, Α. Αναστασοπούλου, Ν. Γιαλελή, Αντ. Γιαννακό κ.α. Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συ­γκρούσεων της νεανικής ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του σπου­δαίου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό. Είναι η δεύτερη από τις εννέα παραστάσεις του αφιερώματος στο Εθνικό Θέατρο από την Τηλεόραση της Βουλής.













Ο Μικρός Πρίγκηπας

Κυριακή,  3/1/21 στις 17:30





Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Όσμπορν (Γαλλία, 2015). Ένα μικρό κορίτσι διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο, κλεισμένο στο σπίτι του. Ανακα­λύπτει, όμως, πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλ­λά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.


 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/