Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του "Ίβυκου" Λουτρακίου... με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Γκιολή Αναστάσιο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κ. Γκιολής υποδέχτηκε στο γραφείο του τον νέο Πρόεδρο του Ίβυκου, κ. Ιωάννη Κακούρο και την νέα Αντιπρόεδρο, κα. Γιούλη Σεραφείμ. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και κάλυψε τόσο το παρελθόν, όσο και το μέλλον του Συνδέσμου.

Συζητήθηκε η πλούσια ιστορία του Συνδέσμου και η έντονη παρουσία και δράση του στην πολιτιστική και λαογραφική σκηνή του νομού Κορινθίας, ενώ παράλληλα έγινε και μια αναλυτική παρουσίαση του αντικειμένου, της λειτουργίας και των μέχρι τώρα ποικίλων δράσεων και πρωτοβουλιών του. 

Τέλος, δόθηκε έμφαση και συζητήθηκε διεξοδικά το όραμα και η δέσμευση του νέου Δ.Σ. του «Ίβυκου» αναφορικά με την δημιουργία μιας σημαντικής πολιτιστικής παρακαταθήκης για τον τόπο όπως και το μελλοντικό πλαίσιο συνεργασίας του με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της συμμετοχής του Συνδέσμου σε επικείμενα προγράμματα και δράσεις της Περιφέρειας.

Αναλυτικότερα, κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση του «Ίβυκου» αναφορικά με την ένταξή του στις δράσεις εορτασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσω του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Ταυτόχρονα, αναλύθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι υποστήριξης της λειτουργίας και της ενίσχυσης της βιωσιμότητάς του Συνδέσμου, η οποία, όπως και η βιωσιμότητα όλων των πολιτιστικών συλλόγων, πλήττεται έντονα το τελευταίο έτος λόγω της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Λουτράκι, 10/12/2020

Το Δ.Σ. του Ίβυκου

Ivykos Loutraki