Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Mε ανατροπή η AEK στο ΟΑΚΑ 2 - 1 τον ΟΦΗ

 ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-1: Mε ανατροπή στο ΟΑΚΑ (Highlights) 

Η ΑΕΚ, μ’ ένα γκολ ανά ημίχρονο, έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ, που προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό και είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η ΑΕΚ βρέθηκε για 4η φορά στα τελευταία της έξι ματς να κυνηγά στο σκορ, αλλά παρότι «πέταξε» σχεδόν ένα ημίχρονο όχι μόνο κατάφερε να πάει ισόπαλη στο πρώτο μέρος στα αποδυτήρια, αλλά να πάρει τη νίκη, με 2-1, επί του ΟΦΗ.

Ήταν το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για την ομάδα του Καρέρα, στο πρωτάθλημα, ενώ ενδιάμεσα (Πέμπτη) είχε χάσει από την Λέστερ στο ίδιο γήπεδο (0ΑΚΑ).

Παρότι οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Στάρτζεον (6’), έπειτα από …στρώσιμο του Χνιντ, οι, δίχως ρυθμό, «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν με το παρθενικό γκολ του Νεντελτσεάρου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου (34’).

Γκολ που μέτρησε χάρη στο VAR, αφού αρχικά είχε ακυρωθεί για υποτιθέμενο οφσάιντ. Πριν την ανάπαυλα ο Μαχαίρας είχε δοκάρι (44’) με το νικητήριο γκολ της «Ένωσης», που ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, να το πετυχαίνει ένας ακόμη νεαποκτηθείς: ο Γεβγέν Σάκχοφ, μ’ υπέροχο διαγώνιο σουτ (74’) εντός περιοχής.

Επίσης το πρώτο του Ουκρανού με τα «κιτρινόμαυρα».

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Λόπες (80΄ Ινσούα), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μαχαίρας (56΄ Λιβάγια), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (80΄ Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67΄ Ολιβέιρα)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Κοροβέσης, Σακόρ (87΄ Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (62΄ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον (87΄ Νοικοκυράκης), Γιάννου (83΄ Γκαργκαλατζίδης)