Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις

  

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 9/11 - 15/11 2020

Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκύλων

Δευτέρα, 9/11 στις 23:00

 

 


Ταινία του Σάιμον Λέρενγκ Βίλμοντ (Δανία, 2017). Σ’ ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρή­νες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτει­νά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του. Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

Μουσικοί Διάλογοι: Δήμος Δημητριάδης (E)

Τρίτη, 10/11 στις 21:00 


   

Στην εκπομπή «Μουσικοί Διάλογοι» φιλοξενούμενη στην Τηλεόραση της Βουλής είναι η Ελληνική Jazz σκηνή. Ο οικοδεσπότης της σειράς, μουσικός Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης, σκιαγραφεί τις προσωπικότητες των μουσικών της Ελληνικής τζαζ μέσα από μια δημιουργική, αλλά και βιωματική σκοπιά.

 

Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 11/11 στις 23.00

  

Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα.

 

Συνάντηση: Ρέα Γαλανάκη (E)

Πέμπτη, 12/11 στις 19:00

 

Μια εκπομπή που ακολουθεί τα δημιουργικά βήματα και τις ιδέες ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Μια συνάντηση-αφορμή να καταθέσουν βιώ­­ματα, πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Με την Άντζελα Τσιφτσή.

 

Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο

Παρασκευή, 13/11 στις 21:00

 

 
Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφω­σαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
 

Πέπε λε Μόκο

Παρασκευή, 13/11 στις 22:00

  
Γαλλική ταινία του Ζιλιέν Ντιβιβιέ με τους Ζαν Γκαμπέν, Γκαμπριέλ Γκαμπριό (1937). Ο Πέπε λε Μόκο είναι ένας Γάλλος κακοποιός, που έχει καταφύγει στην Κάσμπα του Αλγερίου για να αποφύγει τη γαλλική δικαιοσύνη. Ενώ καταζητείται από τις αρχές, τα πράγματα γι' αυτόν γίνονται πραγματικά επικίνδυνα όταν έρχεται στην πόλη η Γκάμπι, μια γοητευτική Παριζιάνα.
 

Μικροκύματα

Παρασκευή, 13/11 στις 00:00

  

Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους, που εγκαινιάζεται με αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δρά­μας. Θα προβληθούν οι ταινίες «Πωγωνίσκος» του Θανά­ση Νεοφώτιστου (2015), «Η Τελευταία Κόρη» της Εύης Καραμπάτσου  (2018) και «Ρήξη Τυμπάνου» από το Κινη­ματογραφικό Εργαστήριο Κινηματογραφικής Λέσχης Η­λιούπολης (2016).

 

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλο Κόσμο

Σάββατο, 14/11 στις 18:00

  

Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. 

 

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 14/11 στις 19:00

  

Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που αναδει­κνύει θέματα τα οποία άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα. 

 

Η Γη και η Σκιά

Σάββατο, 14/11 στις 23:00

  

Ταινία του Σέσαρ Ασεβέδο με τους Χαιμερ Λεάλ, Χίλντα Ρούιζ, Έντισον Ραιγκόσα,  (Κολομβία, 2015). Ένας εργά­της επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από πολλά χρόνια και επανασυνδέεται με την πρώην γυναίκα του και τον άρρωστο γιο του. Με φόντο μια φυτεία ζαχαροκάλαμου στην Κολομβία, μια οικογένεια αγροτών παλεύει για την επιβίωσή της.

 

Φοιτητιβίσματα

Κυριακή, 15/11 στις 10:30

  

Ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ, που παράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προ­γράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ. 

 

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 15/11 στις 11:00

  

Εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη, που έχει ως στόχο να ανοίξει έναν κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στους αιρε­τούς εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμους, Περιφέρειες, Επιμελητήρια και στους εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της κεντρικής δημό­σιας διοίκησης.

 

Wallay

Κυριακή, 15/11 στις 17:30

  

Ταινία του Μπέρνι Γκολμπλά με τους: Λάρα Μπολντορίνι, Κάουα Μάρτινς (Γαλλία, Μπουρκίνα Φάσο και Κατάρ, 2017). Μετά από ένα ατύχημα, ο 13χρονος Λούκας είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η 12χρονη Λαΐς βοηθά τη μητέρα της σε ένα μικρό εστιατόριο, σε χώρο προσωρινής στάθμευσης φορτηγών, στην κωμόπολη στην οποία ζουν. Το κορίτσι επιθυμεί διακαώς να γνωρίσει τον πατέρα της, έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος τους εγκατέ­λειψε όταν ήταν παιδί και δεν επέστρεψε ποτέ. Η Λαΐς και ο Λούκας γίνονται φίλοι στο σχολείο και όταν εκείνη ανα­καλύπτει που μπορεί να είναι ο πατέρας της, τα δυο παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι.

 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία