Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Σχέδιο για ποδηλατόδρομο από το Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία - Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμβάλλει στο σχέδιο, με την διάθεση έκτασης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

  

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους περιφερειάρχες Αττικής Γιώργου Πατούλη και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, ήταν το σχέδιο δημιουργίας ποδηλατόδρομου, από τον Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία αποτελώντας έναν αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό άξονα μεταξύ δύο εκ των πιο σημαντικών ιστορικών χώρων της Ελλάδας, με διεθνή ακτινοβολία/

Όπως ενημέρωσε ο κ. Νίκας υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για το πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται να συμβάλλει στο σχέδιο, με την διάθεση έκτασης που της παραχώρησε η ΓΑΙΟΣΕ, στην περιοχή της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.