Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε στις καθυστερήσεις με αμφισβητούμενο τέρμα του Καντουρί 2 - 1 τον ΠΑΣ Γιάννενα που επαιζε από το 57΄ με παίκτη λιγώτερο

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα 2-1: Το πήρε με Καντουρί και αμφιβολίες 

Δραματικό παιχνίδι στην Τούμπα και πολύ μεγάλη συζήτηση για το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις νίκησε τον ΠΑΣ με 2-1. Στη φάση που ο Ελ Καντουρί με γυριστό νίκησε τον Χουτεσιώτη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ του Τσόλακ που έκανε την κεφαλιά-πάσα αλλά και πιθανό οφσάιντ του Κροάτη. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και ο Σιδηρόπουλος έδειξε σέντρα για να λυτρωθούν οι γηπεδούχοι και να νικηθούν οι φιλοξενούμενοι. Που μάχονταν ηρωικά καθώς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 57΄καθώς ο σκόρερ τους Εραμούσπε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σβιντέρσκι στο 52΄και νίκησε στο τέλος.

Πολύ κακό πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα των Ιωαννίνων να ελέγχει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και με πίεση ψηλά να κρατάει το κέντρο των γηπεδούχων μακριά από την επίθεση. Με τους αμυντικούς του σε ετοιμότητα αν και δεν πολυχρειάστηκε, ο ΠΑΣ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στο 31’ με τον Εραμούσπε, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Ροντρίγκο, την πέρασε στον Λεό αριστερά, αυτός έκανε έξοχο μπάσιμο και γύρισε τον Αργεντινό που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 Ο ΠΑΟΚ των αρκετών αλλαγών από τον Πάμπλο Γκαρσία επιχείρησε με τον Βιεϊρίνια (που γύρισε μετά από 4 μήνες σε επίσηνμο ματς) να ισοφαρίσει γρήγορα, αλλά στις ευκαιρίες του Εσίτι στο 38΄(κοντινό δυνατό σουτ) και του Σβιντέρσκι στο 44΄(γυριστό), ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα. Έτσι ο ΠΑΣ με το τολμηρό και έξυπνο παιχνίδι του πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος, απέναντι σε έναν απογοητευτικό ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να απειλήσει. Με τον Γιαννίκη να έχει και αναγκαστική αλλαγή από νωρίς καθώς ο Κρίζμαν τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 25΄ από τον Ελευθεριάδη.

 Ο Πάμπλο Γκαρσία έφερε βαριά χαρτιά από τον πάγκο με τρεις αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης, βάζοντας Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί στο γήπεδο για να αλλάξει την εικόνα. Με την πίεση από την αρχή και διαδοχικά κόρνερ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και τον ΠΑΣ να οπισθοχωρεί. Στο 52΄ο Ζίβκοβιτς σούταρε δυνατά, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ασταθώς και από κοντά ο Σβιντέρσκι εύκολα έκανε το 1-1, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει το γκολ πολύ νωρίς και να βγάζει το άγχος από πάνω του. Πιο απλά έγιναν τα πράγματα για τους γηπεδούχους στο 57΄με την αποβολή από τον Σιδηρόπουλο με δεύτερη κίτρινη του Εραμούσπε για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ, ενώ στο 59΄ο Τζόλης είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με κοντινό δυνατό σουτ στο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι να μην προλαβαίνει να μπει στη φάση μετά την απόκρουση του Χουτεσιώτη στη σέντρα του Ροντρίγκο στο 67, την ώρα που η πίεση του ΠΑΟΚ είχε γίνει ασφυκτική. Και με τον Γιαννίκη να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του ψηλά και όχι «ταμπουρωμένη», αλλά με δέκα παίκτες και τον ΠΑΟΚ φουριόζο δεν ήταν εύκολο. Πάντως στο 77΄ο Παμλίδης μπορούσε να κάνει τη ζημιά μπαίνοντας επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά κόπηκε. Ο Γκαρσία πέρασε και τον Τσόλακ στο ματς κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, ο ΠΑΣ απείλησε με τον Ελευθεριάδη στο 81΄και ο ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς στο 82΄. Με το άγχος για τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει φυσικά, αφού ο ΠΑΣ είχε καταφέρει ξανά έστω και με παίκτη λιγότερο να αντέχει. Στο 86΄αμαρκάριστος ο Σβιντέρσκι στην περιοχή έκανε πολύ κακό τελείωμα με το κεφάλι. Ενώ στο 88΄ο Σάλιακας πρόλαβε τον Πολωνό στη σέντρα του Ζίβκοβιτς και στη συνέχεια τον Τζόλη που ήταν μόνος του στα πλάγια. Και στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που έκρινε το ματς, με το γυριστό του Καντουρί και τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για επιθετικό φάουλ του Τσόλακ στον Πίρσμαν και για οφσάιντ του Κροάτη μετά το γέμισμα. Παρά τους δισταγμούς και την εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Περέιρα (76΄Τσόλακ), Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Εσίτι (46΄Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46΄Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (46΄Τζόλης), Σβιντέρσκι

ΠΑΣ Γιάννενα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (80΄Λώλης), Παμλίδης, Λεό (62΄Ντομίνγκεθ), Κρίζμαν (25΄Ελευθεριάδης)