Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Κόκκινη κορυφή με Φορτούνη και Μπουχαλάκη

 Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Κόκκινη κορυφή με Φορτούνη και Μπουχαλάκη 

Τη μάχη της πρώτης θέσης την κέρδισε ο Ολυμπιακός, αφού πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας με 2-1 του αξιόμαχου Άρη.

Έτσι η κορυφή πλέον είναι "ερυθρόλευκη" με τους πρωταθλητές να απολαμβάνουν τη μοναξιά της και υποχρεώνοντας στην πρώτη του ήττα τον αξιόμαχο Άρη. Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Φορτούνη, που έφτιαξε τα δύο γκολ της ομάδας του και τον Μπουχαλάκη σε ρέντα που σκόραρε δύο φορές έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη ασφαλείς και πρωτοπόροι. 

Ο Άρης απείλησε τους Πειραιώτες, αφού μείωσε στο 74' με τον Μπερτόγλιο και διεκδίκησε μέχρι τέλους το βαθμό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από ένα ματς που το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις.

Με τα βαριά τους χαρτιά παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με 4-3-3 έχοντας στα χαφ τους Ματίγια, Τζέγκο και Σάσα. Αριστερά ξεκίνησε ο Γκάμα, δεξιά ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Μάνος. Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του ξεκίνησε και αυτός με διάταξη 4-3-3 με τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά στα χαφ. Αριστερά ξεκίνησε ο Λοβέρα, με τον Φορτούνη δεξιά και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και μπήκε στο γήπεδο δυνατά βγάζοντας πίεση από ψηλά και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Σε αυτό το διάστημα η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων δημιουργήθηκε στο 7' με κεφαλιά του Μάνου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ολυμπιακός στο 10' έχασε ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί που έκανε χλιαρό και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιαμπάνη.

Σιγά-σιγά οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να κρατούν περισσότερο τη μπάλα. Ήταν ένα ματς ισορροπημένο με αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή. Στο 16', ωστόσο από μία απόκρουση του Εμβιλά, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που συνδυάστηκε άψογα με τον Ελ Αραμπί, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο διάστημα που ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει σημαντικά στο παιχνίδι έπαιζε ρόλο ο Φορτούνης, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος στο γήπεδο, ενώ είχε συγκλίνει προς τα μέσα. Παράλληλα βγήκε ψηλά και ο Καμαρά παίζοντας πιο κοντά στον Έλληνα άσο και στον Ελ Αραμπί. Όλο το παιχνίδι στην επίθεση γινόταν με αυτή την τριάδα και με τον Λοβέρα να παίρνει ελάχιστες πρωτοβουλίες. Από την άλλη ο Άρης αν και το πάλευε στη μεσαία γραμμή είχε εκτός αγώνα τον Γκάμα που είναι το βαρύ του όπλο και δεν βοήθησε καθόλου.

 Τελικά οι Πειραιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μπουχαλάκη στο 29' έπειτα από μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Μετά το γκολ ο Άρης προσπάθησε να βγει στην επίθεση και έψαξε την ισοφάριση. Είχε μία καλή στιγμή στο 41', αλλά ο Γκαρσία δεν έκανε καλά το σουτ με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει η εστία του Σα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από ένα σημείο και μετά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει μέτρα και να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα με συνεχή κίνηση από Ελ Αραμπί, Φορτούνη, Καμαρά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το γκολ του Μπουχαλάκη να τις χωρίζει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, αφού στο 47' η ομάδα του Πειραιά εκδήλωσε μία εξαιρετική κόντρα επίθεση με τον Σεμέδο να κλέβει τη μπάλα, να τροφοδοτεί τον Μπουχαλάκη, εκείνος τον Ελ Αραμπί κι αυτός δεξιά τον Φορτούνη, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Μπουχαλάκης αφού έκανε άψογο κοντρόλ με το αριστερό έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Κάπου εκεί φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" τη νίκη του στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε αμέσως μετά το δεύτερο γκολ, προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και να επιτεθεί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανοίχτηκε αρκετά στο γήπεδο και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους στο γήπεδο για να βγάλει επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις. Στο 73' είχε μία καλή στιγμή με τον Ελ Αραμπί να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η κόπωση φαινόταν στον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης με πιο φρέσκα πόδια στο γήπεδο έβγαζε ενέργεια. Έτσι στο 74' έκανε τη ζημιά στην ομάδα του Πειραιά με τον Μπερτόγλιο να σκοράρει και να μειώνει σε 1-2.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Άρης είχε πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Πήρε την κατοχή της μπάλας και βγήκε στην επίθεση πιέζοντας τον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί αντέδρασε και ο Μαρτίνς βάζοντας στο γήπεδο τον Κάιπερς και τον Βρουσάι. Δύο ποδοσφαιριστές που όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα τους και περιόρισαν τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Τα τελευταία λεπτά είχαν μετατραπεί σε θρίλερ, αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του 2-1 και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής νικώντας έναν αντίπαλο που του έβαλε δύσκολα στο τέλος.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84' Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69' Μπερτόγλιο), Ματέο Γκαρσία (57' Σίλβα), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (57' Λόπεθ)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90+10 Πέπε), Καμαρά, Εμβιλά, Λοβέρα (63' Μασούρας), Φορτούνης (84' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83' Κάιπερς).