Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Ξανά σε lockdown από την Παρασκευή η Γαλλία – Τι είπε ο Μακρόν

 Σε lockdown από την Παρασκευή μπαίνει η Γαλλία όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά στον γαλλικό λαό για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Από την Παρασκευή θα ισχύσει καθολικό lockdown στη Γαλλία όπως την άνοιξη, με εξαίρεση τα σχολεία που θα λειτουργούν κανονικά με αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιχειρήσεις/δημόσιο που θα συνεχίσουν λειτουργία με αυξημένη τηλεργασία. 

Ο Μακρόν τόνισε ότι είναι συγκλονιστικός ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού, που είναι χειρότερος και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Υπογράμμισε ότι περισσότεροι από 35.785 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

Η χώρα κατέγραψε χθες 523 νέους θανάτους, που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τις 22 Απριλίου.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται (αυξάνονται πλέον με ρυθμό 1.000 την ημέρα) και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, καταλαμβάνοντας τα μισά από τα διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.