Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

«Απόδραση» ΑΕΚ από τα Γιάννινα , 1 - 0 με «τραβηγμένο» πέναλτι του Ανσαριφάρντ / Ακυρώθηκαν δύο γκολ από τον ΠΑΣ!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2020/10/25/114142/main/karimpas.jpg 

Τρομερά σημαντική και δύσκολη νίκη πήρε η ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες με 1-0 επί του ΠΑΣ, σε ένα ματς που είχε απίστευτη ένταση, ρυθμό και ενδιαφέρον, ενώ σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις που πήρε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος μέσω VAR. Το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ και τα δύο γκολ που ακυρώθηκαν για τους γηπεδούχους ήταν ουσιαστικά αποφάσεις της τεχνολογίας που ασπάστηκε ο ρέφερι από την Αρκαδία. Και τελικά έκριναν το ματς, με την ΑΕΚ να έχει ευκαιρίες να το «καθαρίσει» και τον ΠΑΣ να δικαιούται να μιλάει για τρομακτική ατυχία, αφού πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και έχασε με ένα πέναλτι υπό μεγάλη αμφισβήτηση.

H AEK προηγήθηκε (και τελικά νίκησε) στο 16΄με το πέναλτι που δόθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR, για μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη στον Χνιντ. Στην έξοδο του τερματοφύλακα του ΠΑΣ πάνω στον Τυνήσιο, την ώρα που η κεφαλιά του έφευγε μακριά από την εστία. Ο Διαμαντόπουλος είδε τη φάση και έκρινε ότι η μπάλα ήταν ακόμη εντός αγωνιστικού χώρου όταν έγινε η παράβαση, αποφασίζοντας να δώσει αυτό το αυστηρό πέναλτι. Φάση που παρά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι αποδείχτηκε καθοριστική για τη νίκη της «Ένωσης» έπειτα από τρία διαδοχικά ματς που δεν τα είχε καταφέρει. 

Ο ΠΑΣ αντέδρασε και πέτυχε δύο γκολ που δεν μέτρησαν (με τον Παμλίδη στο 34΄και με τον Ελευθεριάδη στο 52΄ πάλι με παρέμβαση του VAR), ενώ είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Εραμούσπε στο 49΄!

Πολύ καλό ρυθμό με συνεχείς φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο, καθώς πριν από το γκολ με το πέναλτι η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 10΄με τον Μαχαίρα, ενώ και ο ΠΑΣ προσπαθούσε να απειλήσει με επιθετικό παιχνίδι. Κι όταν βρήκε δίχτυα, με την κεφαλιά του Παμλίδη στο 34΄από τη σέντρα του Πίρσμαν ήταν άτυχος, καθώς ο γκολτζής φορ ήταν πιο μπροστά για λίγο όπως φάνηκε στο VAR. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει στο 0-2 πριν από το ημίχρονο με την άστοχη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από την έξοχη σέντρα του Λόπες στο 39΄ενώ ο ΠΑΣ είχε ευκαιρία με τον Παμλίδη, τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Χνιντ, λίγο πριν από το φινάλε. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με την ΑΕΚ να έχει σε οργανωτικό οίστρο τον Τάνκοβιτς και να βγάζει εύκολα φάσεις, ενώ ο ΠΑΣ επίσης είχε τη γνωστή επιθετικότητά του, αλλά να μην είναι τυχερός στις φάσεις που χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR.

Όπως δεν ήταν καθόλου τυχερός και στην επανάληψη όταν μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε ασφυκτικά την ΑΕΚ. Στο 49΄είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε με κεφαλιά μετά από φάουλ του Σάλιακα, ενώ στο 52 πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Ελευθεριάδη από σέντρα του Καρτάλη, όμως και πάλι με την υπόδειξη του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Η ΑΕΚ ισορρόπησε, ο Καρέρα έβαλε Λιβάγια και Ολιβέιρα, με τον πρώτο να χάνει σπουδαία ευκαιρία (από θέση οφσάιντ που υποδείχτηκε) με κεφαλιά-ψαράκι μπροστά από τον Χουτεσιώτη στο 72΄, αλλά και να μην προλαβαίνει στο 74΄να πλασάρει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ που έκανε έξοχη έξοδο. Ο ΠΑΣ κουράστηκε, έχασε και τον Σιόντη με τραυματισμό και σίγουρα απογοητεύτηκε από την τρομερή ατυχία που είχε με τα ακυρωθέντα γκολ, το δοκάρι και τον τρόπο που δέχτηκε το γκολ στην αρχή του ματς. Δεν ήταν κι εύκολο να κάνει κάτι περισσότερο. Ο Ολιβέιρα έχασε τρομερή ευκαιρία στο 80΄όταν σε αντεπίθεση ευνοήθηκε από τις κόντρες, αλλά μπροστά από τον Χουτεσιώτη πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς...

ΠΑΣ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Σιόντης (61΄Νάουμετς), Ελευθεριάδης (86' Λώλης), Καρτάλης (65’ Ντομίνγκες), Λέο, Παμλίδης

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Μαχαίρας (70΄Ινσούα), Τάνκοβιτς (56΄Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70΄Ολιβέιρα)

 * Η Super League ανέβαλε την αναμέτρηση του Απόλλων Σμύρνης με τη Λαμία εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού.

* Δίχως τέσσερις παίκτες θα παραταχθεί ο Παναιτωλικός στο αυριανό εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΑΡΗΣ                         5    8 – 3     13

2 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ             6   7 – 4      11

3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ        4  10 – 1     10

4 A.E.K                         5    7 – 2      10

5 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.       5   6 – 5      10

6 Π.Α.Ο.Κ.                    5   6 – 2       9

7 Ο.Φ.Η.                        6   7 – 10     6

8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ       5    6 – 7      5

9  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  5    4 – 9      5  

10 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.     3    2 – 3      3

11ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  5    4 – 6     3

12ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   5    2 – 6      3

13  Α.Ε.Λ.                     4    2 – 6      1

14 ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ           5   3 – 10    1