Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ανεμοστροβιλος "σάρωσε"" τα χωριά της Ζαχάρως - Μεγάλες ζημιές σε καλιεργειες- Τραυματισμός τουρίστριας σε καμπινγκ στο Γιαννιτσοχωρι.

.
Δύσκολες ώρες στις 04:00 τα ξημερώματα πέρασαν οι κάτοικοι στα χωριά Κ. Ταξιάρχες, Θολό και Γιαννιτσοχωρι του Δήμου Ζαχάρως από ξαφνικό μπουρίνι όπου προκλήθηκε ανεμοστρόβιλος.

Στην περιοχή κόπηκαν δέντρα , άρπαξε  στέγες, κόπηκαν στα δύο καμινάδες, καταστράφηκαν καλλιέργειες , ελαιοκαλλιέργειες , θερμοκήπια κλπ. Επακολούθησε χαλάζι, που από την σφοδρότητά του αναψαν φώτα σε εξώπορτες οικιών, ενω οι κάδοι απορριμάτων μετακινηθηκαν
 Από τον ανεμοστρόβιλο δύσκολες ώρες πέρασαν οι ένοικοι ενός κάμπινγκ στο Γιαννιτσοχώρι. Ο αέρας σάρωσε το χώρο, σήκωσε τα πάντα και τραυμάτισε μια αγγλίδα τουρίστρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγλίδα τουρίστρια βρισκόταν στη σκηνή της όταν δύο πεύκα έπεσαν πάνω της και την καταπλάκωσαν! Η ίδια τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσία, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Στις σκηνές βρίσκονταν και άλλοι τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε τροχόσπιτο όταν ξέσπασε η καταιγίδα προκειμένου να προφυλαχθούν, ωστόσο η Αγγλίδα προτίμησε να παραμείνει στη σκηνή της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή της.