Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυριάνικα ( ΒΙΝΤΕΟ με την ιστορία του ναού)

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα Τετάρτη  5 Αυγούστου , στις 19.30 , το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής, όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Μπούζα και τον λαμπαδάριο του ιδίου ναού κ. Δημήτριο Μπούζα.

Ανήμερα της Εορτής, την Πέμπτη  στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κοΐνη.

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  όπου εορτάζει η 
ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ.Χελυδορίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από  εκπομπή που παρουσίαζε με τον δικό της γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου μέσα  από το τηλεοπτικό σταθμό της Κορινθού που καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/d4VibaJ-jng" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VKsLE7FmyPc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ