Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Europa League: “Κλείδωσε” το Final8 – Αυτά είναι τα “ζευγάρια” για τον τίτλο μετά τον άδικο αποκλεισμό του Ολυμπικού

Γι’ αυτό αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη Γουλβς  

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερετην ίδια ώρα να αποκλείσει την Γουλβς κι έτσι οι “λύκοι” θα βρεθούν μεταξύ των 8 ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε αυτό το πρωτόγνωρο τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Γουλβς , οι Πειραιώτες έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Ο ρέφερι της αναμέτρησης ακύρωσε ένα γκολ του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο για οριακό οφσάιντ, ενώ δεν έδωσε κι ένα πέναλτι στο δεύτερο μέρος στον Ελ Αραμπί. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν μάλιστα έξαλλος και τα “έχωσε” και στον διαιτητή μετά τη

λήξη της αναμέτρησης, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι έχει αμφιβολίες και για το VAR.«Αυτός ο γύρος δεν πήγε καλά για μας. Είχαμε μια αποβολή στο πρώτο ματς, αλλά και ο τρόπος που σκόραρε η Γουλβς στο πρώτο παιχνίδι… Σε αυτό το ματς δεχθήκαμε γκολ με πέναλτι. Αλλά αποδείξαμε ότι ήμασταν ισάξιοι και καλύτεροι. Είμαστε περήφανοι για την πορεία που κάναμε ως εδώ». Έχουμε πολλές αμφιβολίες για το οφσάιντ, όσες γραμμές και να βάλουν. Νομίζω πως υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά θα προτιμούσα να μην τις σχολιάσω».

Για το τι γεύση του αφήνει αυτή η σεζόν: «Η γεύση είναι πικρή αυτή τη στιγμή. Είμαστε λυπημένοι γιατί δείξαμε πως ήμασταν ανώτεροι. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μακριά στην Ευρώπη αποδεικνύοντας πόσο βελτιωμένοι ήμασταν. Είχαμε φιλοδοξία να πάμε πολύ μακρύτερα, αλλά είμαστε περήφανοι για τα παιδιά που έχουν κατορθώσει πολλά σε μια μεγάλη αγωνιστική περίοδο. Πιστεύουμε πως το αξίζαμε».

Για το αν του χρόνου στοχεύει σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία: «Φυσικά, αλλά ο πρώτος στόχος παραμένει η πρόκριση στους ομίλους του Champions League».

Κατά τα άλλα η Βασιλεία, η Γουλβς, η Κοπεγχάγη, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ίντερ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κι η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλη εξασφάλισαν τα “χρυσά” εισιτήρια, με το πρόγραμμα να είναι ήδη γνωστό και για τη συνέχεια.

 

Τα αποτελέσματα στους “16” του Europa League

Τετάρτη 5 Αυγούστου
Κοπεγχάγη-Μπασακσεχίρ 3-0 (πρώτο ματς 0-1)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Βόλφσμπουργκ 3-0 (2-1)
 Iντερ-Χετάφε 2-0 (νοκ άουτ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίντσερ 2-1 (5-0)

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Λεβερκούζεν-Ρέιντζερς 1-0 (3-1)
Σεβίλη-Ρόμα 2-0 (νοκ άουτ)
Βασιλεία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0 (3-0)
Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 (1-1)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

(10/8, Ντίσελντορφ)   Ίντερ – Λεβερκούζεν
(10/8, Κολωνία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη
(11/8, Ντούισμπουργκ) Γουλβς – Σεβίλη
(11/8, Γκελζενκίρχεν) Σαχτάρ – Βασιλεία

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

(16/8, Κολωνία) Ίντερ ή Λεβερκούζεν με Σαχτάρ ή Βασιλεία
(17/8, Ντίσελντορφ) Γουλβς ή Σεβίλη με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Κοπεγχάγη

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία.