Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Μάχη με τις φλόγες στη Λακωνία: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις!

 Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στη Δυτική Μάνη 

Μεγάλο και το μέτωπο της δασικής φωτιάς που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Λακωνία.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο όσο υπάρχει το φως της ημέρας. Η μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από τις 12.00 το μεσημέρι  και καίει σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 Ε/Π και 7 Α/Φ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο με το πρώτο κινείται προς το βουνό και να μην ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Αρεόπολη. Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε στους κατοίκους των οικισμών Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι. 

Για την ώρα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης – Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.