Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Στους 221 οι νεκροί – Πέθανα πέντε άτομα σε μία μέρα – Οι δύο από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλ/κης.

  

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 221.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 70χρονo άνδρα με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Από το πρωί έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι. Λίγη ώρα νωρίτερα έφυγαν από την ζωή  δύο ηλικιωμένες γυναίκες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Πρόκειται για μια 91χρονη απ΄οτον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και είχε

μεταφερθεί και νοσηλεύονταν στο  νοσοκομείο Παπανικολάου και πρόκειται για το δεύτερο θύμα από τον οίκο ευγηρίας καθώς λίγη ώρα νωρίτερα έφυγε από τη ζωή άλλη μια 88χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42.

 

Άλλοι δύο θάνατοι σήμερα 

Δύο ακόμη νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες, καθώς κατέληξαν το πρωί ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αντιστρέψιμη.

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήμαρα γαστρίτιδα και προστάτη.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά του κορωνοϊού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.