Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αρτέμιδα Ζαχάρως: Τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων πυροσβεστών στις φονικές πυρκαγιές του 2007

  mnim1 3

Ένας ακόμα χρόνος προστίθεται από την αποφράδα εκείνη ημέρα που γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ηλείας και μια από τις πιο μαύρες της χώρας.

Δεκατρία χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, από τότε που δεκάδες χάθηκαν, που εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες έγιναν στάχτη, που ένα μεγάλο τμήμα του νομού παραδόθηκε στις φλόγες…

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων

πυροσβεστών  στην Αρτέμιδα, εκεί που έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου οι εποχικοί πυροσβέστες Ανδρέας Τζούμας, Γιάννης Δρακόπουλος και Θανάσης Νιάρχος, μαζί με δεκάδες άλλους πολίτες.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων όπου άνηκαν διοργάνωσε τη λιτή αυτή τελετή, όπου παρέστη άγημα πυροσβεστών της υπηρεσίας, ο διοικητής Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου αλλά και οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός και ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Παρόντες συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων πυροσβεστών καθώς και άλλων θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Να θυμίσουμε πως το απόγευμα θα τελεστεί όπως πάντα σε κλειστό κύκλο το μνημόσυνο των θυμάτων της τραγωδίας από τους συγγενείς στο ίδιο σημείο.