Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα πύρινα μέτωπα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

kaluvakia4 Γι’ άλλη μια μέρα μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία με αναζωπυρώσεις αλλά και νέες εστίες. Πυρκαγιές σε δασική έκταση στην Ωλένη του Πύργου καθώς και στην περιοχή Πανόπουλο Ηλείας, ξέσπασαν την Κυριακή (26.07.2020).Γύρω στις 16:30 ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που παλεύουν με τη φωτιά στην Ηλεία στην περιοχή Ωλένη. Νωρίτερα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε
δασική έκταση στην περιοχή του Κλινδιά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, προς το παρόν, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα που γιορτάζει αύριο, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τις φλόγες χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών.
Δεν είχαν την ίδια τύχη δύο στάβλοι στην περιοχή - όπου δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν ενεργοί ή εγκαταλελειμμένοι.
Σωτήρια αποδείχθηκε η εκτροπή των εναέριων μέσων που ήδη πετούσαν στην περιοχή του Κλινδιά, για τα Καλυβάκια.
Με επαναλαμβανόμενες ρίψεις κατάφεραν να σβήσουν άμεσα τη φωτιά και να διευκολύνουν το έργο των επίγειων δυνάμεων, που έφτασαν επίσης άμεσα από την Κρέστενα.
Η πυρκαγιά ελέγχεται αυτή την ώρα, ωστόσο οι κάτοικοι τρόμαξαν καθώς είδαν την πύρινη απειλή στην πόρτα τους.
Στο στόχαστρο εμπρηστών φαίνεται πως βρίσκεται η Ηλεία. Μετά το Κλινδιά, και τα Καλυβάκια, σήμανε και πάλι συναγερμός για νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Πέρσαινας.
Εκτροπή των δυνάμεων για την αντιμετώπιση του νέου περιστατικού.  Η φωτιά στην Πέρσαινα για την οποία σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε χώρο καμινιού και δεν έλαβε διαστάσεις.

Εντολή για έρευνα σχετικά με την εκδήλωση των τελευταίων πυρκαγιών στην Ηλεία, αλλά και την Αχαΐα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ