Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Θα επιλέξει η Αμερική το… μικρότερο κακό;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ας είμαστε ειλικρινείς… Ο Τζο Μπάιντεν δεν ενθουσιάζει κανέναν. Και προφανώς, το νωχελικό ύφος του θα αποτελούσε την “πρώτη ύλη” για να τον… ξεδοντιάσει ένας ασυγκράτητος αντίπαλος σαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια άλλη εποχή. Σε μια διαφορετική συγκυρία.

Η σημερινή συγκυρία δεν προσφέρεται. Αντιθέτως, διευκολύνει τον Αμερικανό πρώην Αντιπρόεδρο της εποχής Ομπάμα να κρύψει τις πολιτικές αδυναμίες του, και να εκλεγεί Πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου, περίπου… ψιθυριστά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσδοκά ότι θα αλλάξει το κλίμα με τις επιδόσεις του απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, στα debates που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα ωστόσο… να μην προλάβει.

Μέχρι τότε, οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κοινωνικής βάσης τους, καθώς και να προσελκύσουν Ρεπουμπλικανούς που απεχθάνονται τον Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι, απ’ τη μια παρουσιάζουν τον Τζο Μπάιντεν ως μια συμβιβαστική λύση, και από την άλλη ως τη μοναδική επιλογή για να απαλλαγεί το Οβάλ Γραφείο από τον… σημερινό ένοικό του.

Κάτι σαν το… μικρότερο κακό, δηλαδή.

ysterografa.gr