Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Με πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα η ΑΕΚ νίκησε 4-1 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Άρης - ΑΕΚ 1-4: Με Ολιβέιρα και φόρα από την Τούμπα (vid)
Η ΑΕΚ με φόρα από την Τούμπα πέρασε νικηφόρα και από το «Κλεάνθης Βικελίδης», κέρδισε τον Άρη με σκορ 4-1 και βρέθηκε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία με δύο βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξε το σκορ στο 24' με γυριστό σουτ του Ολιβέιρα, είχε άλλες εννιά τελικές στο πρώτο μέρος, αλλά ο Γκάμα με σουτ που κόντραρε σε πόδι αμυντικού της ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 στο 29'.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, όμως η «Ένωση» με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δεύτερο μισό του αγώνα «κλείδωσε» τη νίκη με δύο γρήγορα γκολ. Αρχικά στο 52' ο Ολιβέιρα μετά από ασίστ του Μάνταλου πλάσαρε ιδανικά τον Κουέστα για το 1-2 και στο 62' ο Σιμόες με σουτ και… τύχη (κόντραρε η μπάλα στον Σάσα και άλλαξε πορεία) έγραψε το 1-3.
Στο 84' ο Σιμάνσκι έβαλε την προβολή σε σουτ του Παουλίνιο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-4, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Σάσα (77' Μπακούτσης), Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος.
ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81' Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73' Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73' Αραούχο).