Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Με Δημάρχους και φορείς της Κορινθίας συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιοσ Γκιολής.


 
Σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της Κορινθίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας της Τετάρτη 10 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΜΕΑΣ

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, προβλήματα που απασχολούν τον εν λόγω δήμο, καθώς επίσης και για έργα που θα υλοποιηθούν σε αυτόν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση διερευνήθηκε η μελέτη και ο τρόπος χρηματοδότησης συνδετήριου δρόμου από τη Νεμέα έως το Κιάτο, ενώ έγινε επίσης αναφορά στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου τα οποία θα υλοποιηθούν σύντομα, κι ακόμα στην αγροτική οδοποιία, σε αντιπλημμυρικά αλλά και αρδευτικά έργα, όπως επίσης και στην κατασκευή τουαλετών στο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.
Ακόμα, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής των αμπελώνων και των οινοποιείων σε διεθνές επίπεδο.

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, στην οποία μετείχαν και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.
Στη συνάντηση αυτή εξετάστηκαν, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφύγιου στο Βραχάτι, οι σχεδιαζόμενες αναπλάσεις σε Βέλο, Ζευγολατιό και Βραχάτι, οι δύο κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό στο Ζευγολατιό και το Βραχάτι την κατασκευή των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, η ανάπλαση της πλατείας στο Μπολάτι, τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλο τον δήμο, όπως επίσης και τα αρδευτικά, αλλά και τα αντιδιαβρωτικά τα οποία επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ LTO
Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) Σπύρο Καραβούλη, με τον οποίον συζητήθηκε η υποστήριξη του τουριστικού σταθμού που δημιουργεί η Περιφέρεια στον Ισθμό και ο οποίος θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η προγραμματική σύμβαση με την Πελοπόννησος Α.Ε., προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωση του εν λόγω σταθμού με το απαραίτητο προσωπικό.
Η πιο πάνω αναφορά του περιφερειάρχη έγινε σε απάντηση σχετικού αιτήματος εκ μέρους του LTO για άμεση στήριξη του τουριστικού σταθμού στον Ισθμό με υπαλλήλους και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό:
“Επιδίωξή μας είναι, μέσα και από τις αναπλάσεις που δρομολογούνται, η περιοχή του Ισθμού, να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο, όχι μια περιοχή από την οποίαν απλώς θα διέρχονται πηγαίνοντας κάπου αλλού” σημείωσε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης θα υπάρξει μέριμνα και για έργα που θα ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών στην περιοχή της Διώρυγας.
Ακόμα, αναφέρθηκαν στα έργα ανάπλασης στο Λουτράκι, αλλά και τις προοπτικές για την λωρίδα των 56 χιλιομέτρων της μετρικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, που παραχωρείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΓΑΙΑΟΣΕ.


ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ”
Νωρίτερα, τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πάνο Πούλο, εκπρόσωπο του Συλλόγου “Φιλοξενία”, Διαπολιτισμική – Περιβαλλοντική Οργάνωση.
Στην συνάντηση, τονίστηκε η αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί περιβαλλοντικά η λωρίδα της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, μέσα από ήπιες παρεμβάσεις και δράσεις αειφορίας.
Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον εκπρόσωπο του εν λόγω συλλόγου να συνεισφέρει με προτάσεις, εν όψει του μάστερ πλαν που θα εκπονηθεί για την ανάπλαση της λωρίδας αυτής των 56 χιλιομέτρων.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη