Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Η ΑΕΛ 3 -1 τον Βόλο / Νίκησε ο Πανιώνιος στη Λαμία

Λαμία - Πανιώνιος 0-1: Με Τσιλούλη πλησίασε την Ξάνθη!  (highlights)

Τρομερό παιχνίδι στην Λάρισα με την ΑΕΛ να επικρατεί με 3-1 του Βόλου παρότι έχανε 1-0 και είχε μείνει με παίκτη λιγότερο. Τελικά έβαλε τρία τέρματα, αλλά και είχε παίκτη παραπάνω, καθώς ο Κουτσιαύτης απέβαλλε δύο παίκτες των φιλοξενούμενων. Διαφήμιση του ποδοσφαίρου η αναμέτρηση που τα είχε όλα! Η ΑΕΛ πήρε το πρώτο τρίποντο στα πλέι άουτ, δείχνοντας χαρακτήρα παρότι ο Βόλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος

Ο Βόλος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και κυριάρχησε στο πρώτο 15λεπτο, με πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του. Ο Κρίστινσον απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάντζης στο 10΄(μαρκάρισμα του Μάρκοβιτς στον Φεράρι), αλλά στο 15΄οι παίκτες του Βόλου έκρυψαν την μπάλα και ο Τσοκάνης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Γκουαροτσένα.
Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος στη συνέχεια, η Λάρισα είχε κάποιες ευκαιρίες να απειλήσει κυρίως με τον Γκαζάλ, ο οποίος όμως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 44΄. Σε σημείο που δόθηκε η εντύπωση ότι όλα είχαν τελειώσει υπέρ του Βόλου με προβάδισμα στο σκορ και παίκτη παραπάνω.
Όλα άλλαξαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Οικονόμου πήρε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά από τον Κουτσιαύτη. Η δεύτερη, μάλιστα, ήταν για χέρι στην περιοχή και με το πέναλτι ο Τόρζε ισοφάρισε. Όλα ήρθαν στα ίσα. 1-1 και με 10 παίκτες οι δύο ομάδες.
Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και πίεσε με τελικές του Μιλοσάβλιεβιτς, αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία είχε ο Βόλος στο 50' με τον Μάντζη. Στο 52΄ο Μελίσσας έκανε θαυμάσια απόκρουση στο σουτ του Σεσέροβιτς. Κι ενώ το ματς έμοιαζε ισορροπημένο, ο Λύρατζης πήρε μέσα σε λίγα λεπτά δύο κίτρινες και ο Βόλος έμεινε με 9 παίκτες και σε σαφώς πιο δύσκολη θέση.
Οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν περισσότερο στο μισό γήπεδο, με την Λάρισα να μη βρίσκει εύκολα διαδρόμους για σημαντικές ευκαιρίες. Αλλά στο 83' ο Τόρζε βρήκε τον τρόπο με ελιγμούς στην περιοχή απέναντι στον Φεράρι να φτάσει κοντά στον Μελίσσα και να εκτελεί με το δεξί για το 2-1.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπούστος με ωραίο πλασέ μετά από ασίστ του ΑσούμπρεΛάρισα: Κρίστινσον, Μπέρτος, Γκαζάλ, Μιχαήλ, Μάρκοβιτς (53' Ζίζιτς), Μούζεκ (76' Φιλίπ), Μιλοσάβλιεβιτς (63' Ηλιάδης), Τόρζε, Σεσέροβιτς (76΄Μπούστος), Βινίσιους, Παπάζογλου (63' Ασούμπρε)
Βόλος: Μελίσσας, Διαμαντής, Οικονόμου, Λύρατζης, Φεράρι, Τσαούσης (46΄Δημόπουλος), Τσοκάνης (54΄Μπαλογιάννης), Μαξ Αουγκούστο, Ζοάο (87΄Κυζιρίδης), Γκουαροτσένα (87' Τόρες), Μάντζης (54' Μουνίθ).
=============
Ο Πανιώνιος κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία με 1-0, με σκόρερ τον Σωτήρη Τσιλούλη (27') και περιμένει το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, την Ξάνθη στον...τελικό των... τελικών για την παραμονή του στην κατηγορία.
Ο Πανιώνιος ήταν απειλητικός στις κόντρες στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στη Λαμία που αδυνατούσε να φτιάξει μια φάση της προκοπής. Ο "Ιστορικός" είχε στο 8' (Τσιλούλης) και στο 18' (Μαξίμοβιτς) καλές στιγμές για να σκοράρει και τελικά στο 27' οι δυο παίκτες συνδυάστηκαν, μετά το λάθος του Αντέτζο στη μεσαία γραμμή και ο πρώτος - όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα των πλέι άουτ με αντίπαλο τον Βόλο στη Νέα Σμύρνη - σκόραρε, δίνοντας... φτερά στους συμπαίκτες του.
Ο Βόκολος που δεν είχε τους Αραμπούλι, Εμμανουηλίδη (τραυματίες) έχασε στο 39' λόγω τραυματισμού και τον Τσιλούλη αλλά κατάφερε να ανακατέψει την τράπουλα, να κλείσει τους διαδρόμους και να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στη Λαμία.
Οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι τις δυο πρώτες αγωνιστικές στα πλέι άουτ αλλά σήμερα δεν ήταν καλοί επιθετικά και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο όπου είχαν το σουτ του Μπεχαράνο που έβγαλε σε κόρνερ ο Κότνικ.
Έτσι η Λαμία που τη φετινή αγωνιστική περίοδο, είχε χάσει στην έδρα της μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, υποχρεώθηκε σε ήττα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Σκόνδρας (66' Σάλιακας), Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Νιάσε (43’ Σασί), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς (66' Βασιλόγιαννης), Καραμάνος, Μπιανκόνι (82' λ. τρ. Μπουλούλης)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (64' Γρίβας), Λυμπεράκης, Οικονομίδης (82' Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης (39’ λ. τρ. Παπαγεωργίου)

Βαθμολογία playout

*Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.