Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Άυριο Τετάρτη 17/06/2020 και ώρα 8π.μ λεμε: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ -Ανάγκη συνεχιση της λειτουργία της για λόγους οικονομικούς , αναπτυξιακούς και κοινωνικούς.

Αποφάση αποχώρησης της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι 
 Το Δερβένι και γενικά ο τέως Δήμος Ευρωστίνης δεν εχει την Πολιτέλεια να χάσει και την Τελευταία Τράπεζα του. Η τεχνολογική Εποχή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αλλά αυτό δεν σημαινει οτι θα αφήσουμε το Δερβένι στο έλεος του χάνοντας τα πάντα!!! Προστατέψτε Το!!!
Άυριο Τετάρτη 17/06/2020 και ώρα 8π.μ λεμε όχι στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραίως!!!!!


 
Είναι γεγονός πως η ανακοίνωση της απόφασης  για το κλείσιμο της τράπεζας  Πειραιώς στο Δερβένι την περασμένη Παρασκευή, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία αφού αυτή δρομολογείται τουλάχιστον από το 2018.
Είναι επίσης γνωστές οι ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, που κατάφεραν να αποτρέψουν την απόφαση της τράπεζας και αυτή να λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα ως κινητό συνεργείο, το μοναδικό πλέον στον νομό Κορινθίας.
Στη χθεσινή συνάντηση στο Δερβένι με την παρουσία του δημάρχου, αιρετών και άλλων συλλογικοτήτων,  αποφασίστηκε η σύνταξη του παρόντος κειμένου για συλλογή υπογραφών.  Αποδέκτες της επιστολής διαμαρτυρίας είναι η διοίκηση της Τράπεζας , τα συναρμόδια υπουργεία, η περιφέρεια Πελ/σου και οι βουλευτές του νομού Κορινθίας.
Καλούμε την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση  και τους βουλευτές του Νομού Κορινθίας να συνταχθούν μαζί μας και να αποτρέψουν την απόφαση της Τράπεζας, υπενθυμίζοντάς της  τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει στην υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των αγροτών που αποτελούν σημαντικό μέρος του πελατολογίου της.
Η τοπική κοινωνία δεν θα αποδεχθεί μοιρολατρικά μια ακόμη απόφαση η οποία υποβαθμίζει περαιτέρω την περιοχή και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει κάνοντας γνωστό τον αγώνα της στο πανελλήνιο.
Δίνουμε ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η κοινωνία δεν ξεχνά, ξέρει να μάχεται αλλά και να ανταποδίδει τα δέοντα σε όσους την στηρίζουν. Θα σεβαστούμε και θα επιβραβεύσουμε όσους μας σέβονται και μας υπολογίζουν.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

===========
Έχουμε μπρόστα μας μια άδικη πράξη που πρέπει και είναι καθήκον μας να ανατρέψουμε όλοι μαζί για το Δερβένι. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως με την παύση του Καταστήματος Πειραιως Δερβενίου δεν θα μπορουμε πλέον να μιλάμε για Πρωτογενείς Τομείς.
Και Το πιο βασικό ειναι οτι ο κόσμος που μας επισκεπτόταν για συναλλαγές Στο Κατάστημα αυτο θα φύγει και θα παέι είτε στου Ξυλοκάστρου είτε του Κραθίου με αποτέλεσμα και την αγορά των καθημερινων του αναγκων απο τις περιοχές αυτές.
Κυριοί Βουλευτές Της Κορινθίας καθως και Λοιποί Αίρετοί.Το τελευταιό Μέρος αλλά και η αρχή της Δυτικής Κορινθίας Είναι το Δερβένι.!!!! Προστατέψτε Το!!!
Άυριο Τετάρτη 17/06/2020 και ώρα 8π.μ λεμε όχι στο κλείσιμο Της Τράπεζας Πειραίως!!!!!
Επαγγελματίες της Περιοχής αλλά και Των Περιχώρων Ελάτε να ενώσουμε τις Δυνάμεις μας
Αλλά και εσείς οι απλοί Πολίτες Για το καλό αλλά και την μη υποβάθμιση της Περιοχής Μας.

Για τον Εμπορικό Και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δερβενιου Και Περιχωρων
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Προδρομίδης


==========
Η επόμενη ημέρα για το Δερβένι
μετά το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς

Η περιοχή του πρώην δήμου Ευρωστίνης δέχεται άλλο ένα πλήγμα με το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς Δερβενίου. Μια απόφαση που παρουσιάζεται ως οριστική, που έρχεται να υποβαθμίσει κι άλλο την οικονομική ζωή του πρώην δήμου, που δυσχεραίνει σημαντικά την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας στην πραγματοποίηση συναλλαγών και που πλήττει καίρια τον εμπορικό κόσμο της περιοχής.
Δεν είναι η ώρα για κριτική και απόδοση ευθυνών για μια άνιση μάχη με ιδιωτικά συμφέροντα που δε δόθηκε ποτέ. Ως συνδυασμός χτυπήσαμε έγκαιρα το καμπανάκι του κινδύνου και είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή.
Η επόμενη ημέρα για το Δερβένι επιβάλλει άμεσες ενέργειες με διπλή στόχευση:
-Την εγκατάσταση Κέντρου Αυτόματων Συναλλαγών για την πλήρη εξυπηρέτηση των τραπεζικών συναλλαγών των Ευρωστίνιων. Προς την κατεύθυνση αυτή και την ενίσχυση του αιτήματος ο δήμος μπορεί να εξασφαλίσει χώρο με ενοίκιο που θα καλύπτει ο δημοτικός προυπολογισμός και έναν δημοτικό υπάλληλο εξυπηρέτησης του κοινού ιδίως για το πρώτο διάστημα εφαρμογής.
-Αναβάθμιση και ενίσχυση του ταχυδρομείου Δερβενίου για πλήρη λειτουργία και πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών, όπως ακριβώς γίνεται στο ταχυδρομείο Ξυλοκάστρου.

Θεωρώντας την παραπάνω πρόταση τη μόνη ρεαλιστική οδό επιβίωσης της αγοράς του Δερβενίου και της Ευρωστίνης ευρύτερα, καλούμε τη δημοτική αρχή, τους φορείς της Ευρωστίνης, τους συνδημότες μας, αλλά κυρίως τους βουλευτές του νομού, την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού να αντιληφθούν το πρόβλημα που δημιουργείται και να συμβάλλουν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις στην επίτευξη των παραπάνω.
Δερβένι 16 Ιουνίου 2020
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Ορίζοντες Δημιουργίας
δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Σπύρος Καραβάς

 =====

Το ηθικό δίδαγμα είναι οτι το Δερβένι και γενικά ο τέως Δήμος Ευρωστίνης δεν εχει την Πολιτέλεια να χάσει και την Τελευταία Τράπεζα του. Η τεχνολογική Εποχή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αλλά αυτό δεν σημαινει οτι θα αφήσουμε το Δερβένι στο έλεος του χάνοντας τα πάντα!!!