Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Καιρός: Ήρθε για να… μείνει το «φθινόπωρο»- Χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα επηρεαστούν – 

Κάλεσμα στους τουρίστες έκανε η ελληνική κυβέρνηση, η… κακοκαιρία και ο… χειμώνας πρόλαβαν να «τσεκάρουν» τα πρώτα «εισιτήρια», κλείνοντας… δωμάτιο για πολλές… διανυκτερεύσεις! Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι… τροπικές καταιγίδες θα επιμείνουν τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα και τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Για σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα του Σαββάτου
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Παρόμοιο σκηνικό και την Κυριακή
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και σταδιακά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.