Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ενισχύουμε την Κοινωνική Δομή προσφοράς και αλληλεγγύης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων




Λουτράκι, 8 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανταποκρινόμενη στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρας μας κατά την παρούσα χρονική συγκυρία και με σκοπό την έμπρακτη ενίσχυση του έργου των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων HERTZ AUTOHELLAS πρόσφερε ένα (1) αυτοκίνητο στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Η προσφορά εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης» που αναπτύχθηκε στους Δήμους της χώρας, ύστερα από πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).Το αυτοκίνητο παρέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ενώ την παράδοση εκ μέρους της εταιρείας HETRZ AUTOHELLAS, έκανε ο κ. Γεώργιος Ντρούδης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
 
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο της Κοινωνικής Δομής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που λειτουργεί από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και για όλη την περίοδο που θα είναι σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα, με σκοπό την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει εξυπηρετήσει 100 περίπου άπορες οικογένειες με τη διανομή τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης, καθώς επίσης, 60 περίπου οικογένειες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με την παροχή φαρμάκων. Επίσης, έχει προχωρήσει σε εγγραφές συνταγογράφησης φαρμάκων, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, το Νοσοκομείο Κορίνθου και ιδιώτες ιατρούς παρέχοντας φάρμακα από φαρμακεία επιλογής των ωφελούμενων. Τέλος, έχει προσφέρει φάρμακα και τρόφιμα σε 20 περίπου αστέγους που βρίσκονται σε «προστατευόμενο» περιβάλλον καθώς στα όρια του Δήμου μας δεν υπάρχουν περιπτώσεις αστέγων που διαβιούν στον δρόμο. Η διανομή τροφίμων, αγαθών και φαρμάκων γίνεται με τα αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί και πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή τους εθελοντές κατά περίπτωση.
Υπενθυμίζεται ότι η κοινωνική δομή προσφοράς  και αλληλεγγύης, η οποία αφορά στις ευπαθείς ομάδες, απόρους, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες και αναλαμβάνει ενέργειες που συνίστανται στα εξής:
α) καταγραφή των κατοίκων  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
 β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
 γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης α)
 δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης β)
 ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περιπτώσεων α) και β)
 ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περιπτώσεων α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ E-MAIL
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΣΙΩΝ
Τηλ.: 2744360151 -166, Fax: 2744064744
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΘΜΙΑΣ
Τηλ.: 2741037211
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Τηλ.: 2741360431
Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π.)
Τηλ.: 2744062000
THΛEΦΩNIKH EΠIKOINΩNIA TIΣ EPΓAΣIMEΣ HMEPEΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 08.00 - 14.00
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ: new.loutraki-agioitheodoroi.gr
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ: Email: nikos.karras@loutraki.gr 
Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών  γίνεται από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι  αξιολογούν κάθε αίτημα και δίνουν λύσεις στα θέματα που προκύπτουν όπως, παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.ά.
Γραφείο Τύπου 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων