Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός- Πέτσας: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα μέχρι τις 4 Μαΐου



«Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα. Τα μέτρα του σχεδίου μετάβαση στην κανονικότητα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό» ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Η επιτυχία του σχεδίου μας κατά του κορωνοϊο μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα. Επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες όπως το πλύσιμο χεριών η αποφυγή επαφών κλπ.»

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορωνοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».