Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Έκτακτο – Κορωνοϊός: Στα 2.145 τα κρούσματα στην Ελλάδα



Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 31 και συνολικά 2.145. Οι νεκροί ανέρχονται στους 2.145, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Στους 99 οι νεκροί.

Επίσης 73 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

 Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες. Άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι είναι πιθανό να μολύνουν το ένα το άλλο» είπε ο κ. Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να βγει κάποιος που έχει συμπτώματα ή νοσεί και βρίσκεται σε καραντίνα, χρειάζεται πρώτα να περάσει τρία 24ωρα χωρίς πυρετού και να μην χρησιμοποιεί αντιπυρετικό καθώς επίσης και να έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα στο αναπνευστικό.
Για τον οίκο ευγηρίας, είπε πως τα μόνα άτομα που θα μπορούν να πηγαίνουν είναι το προσωπικό, το οποίο θα ελέγχεται, θα γίνεται συνεχώς χρήση μάσκας, θα εφαρμόζεται η υγιεινή των χεριών και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να προσέρχονται στον χώρο εργασίας.
Για τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είπε

Χαρδαλιάς για τον καταυλισμό Ρομά στην Ξάνθη

Για τον καταυλισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως το παιδί που βρέθηκε θετικό «δημιούργησε αγωνίες». Πήραμε 335 δείγματα και στις επόμενες 18 ώρες θα έχουμε όλα τα απαραίτητα δεδομένα.
«Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα», τόνισε.
Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «φέτος θα κάνουμε διαφορετικά Πάσχα» και υπενθύμισε πως οι εκκλησίες θα είναι κλειστές τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Την Τρίτη 14 Απριλίου ολοκληρώνονται η καραντίνα στην περιοχή του Εχίνουν στην Ξάνθη.