Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ - Η ΔΝΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Υιοθετώντας το κεντρικό σύνθημα του Υπουργείου Υγείας : "δε φοβόμαστε - προστατευόμαστε" η Διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία θεραπευομένων, προσωπικού και συνοδών από τον κορονοιό. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, του ΚΕΛΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ εφαρμόζει τα εξής μέτρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου: αυστηρή τήρηση των ωρών του επισκεπτηρίου,
έλεγχο των επισκεπτών για συμπτώματα του ιού, καταγραφή όλων των επισκέψεων στο Κέντρο, παρουσία μόνο ενός επισκέπτη ανά ασθενή καθώς και αυστηρούς κανόνες ατομικής υγιεινής με σχολαστικό πλύσιμο των χεριών  και επάλειψή τους με αντισηπτικό - αλκοολούχο διάλυμα. Όπου και όταν απαιτείται χορηγείται ειδική μάσκα προσώπου καθώς και είδη μιας χρήσεως ( γάντια, ρόμπα κλπ ).
Παράλληλα με ευθύνη των επικεφαλής της Ιατρικής και Νοσηλευτικής  Υπηρεσίας έχουν δοθεί γραπτές οδηγίες σε όλο το προσωπικό του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον εντοπισμό ύποπτου περιστατικού καθώς και για όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν μετά τον εντοπισμό αυτού. Στις γραπτές οδηγίες που έχουν δοθεί αναφέρονται αναλυτικά όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τόσο των θεραπευομένων όσο και του ίδιου του προσωπικού.
Παράλληλα το Τεχνικό Τμήμα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έχει προβεί στη διαμόρφωση ειδικών χώρων αντιμετώπισης κρουσμάτων και προχωρά σε τακτικά χρονικά διαστήματα στην απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων του Κέντρου.
Με αφορμή τη λήψη των παραπάνω έκτακτων μέτρων για τον κορονοιό η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ δήλωσε τα εξής: " Έχουμε καθημερινή επαφή με όλες τις αρμόδιες αρχές και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν από τον κορονοιό οι θεραπευόμενοι, οι συνοδοί, οι επισκέπτες και το προσωπικό του Κέντρου μας. Με αίσθημα ευθύνης μαζί με την Ιατρική μας Υπηρεσία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα τόσο για τον εντοπισμό ύποπτων περιστατικών όσο και για την αντιμετώπιση κρουσμάτων. Θέλω να παρακαλέσω τους επισκέπτες μας να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προσωπικού και να τηρούν αυστηρά τις ώρες του επισκεπτηρίου. Ασπίδα μας είναι η γνώση και μην ξεχνάτε: δε φοβόμαστε - προστατευόμαστε" 

Καδάς Γιώργος
Τμήμα Marketing
  
ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ