Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς: Να σταματήσουν οι δικαιολογίες για την απαγόρευση

https://fimotro.gr/wp-content/uploads/2020/03/xardalias-koronoios.jpg
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.
 Αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προληπτικούς λόγους.
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα μέτρα είναι ατομική ευθύνη και επεσήμανε ότι την Παρασκευή είχαν διαλυθεί όλα τα υδραυλικά σε σπίτια στην επαρχία ώστε ο κόσμος να πάει στα εξοχικά του.
Για το Πάσχα τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα εκδρομέων και καλούμε τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του χωρίς να αποκλείσει νέα μέτρα για να αποφευχθεί η μετακίνηση.
Επίσης τόνισε ότι 4 ειδικά συνεργεία πήγαν σε Ξάνθη Κομοτηνή για να πάρουν δείγμα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια.  Επιμένουμε και μένουμε σπίτι».
Στο μεταξύ με αυτοψία στον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε δεκαπενθήμερη καραντίνα ολοκληρώθηκε η σύντομη υπηρεσιακή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη και τον ορεινό δήμο Μύκης.
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Μύκης, στη Σμίνθη, ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε τον Εχίνο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.
Ο υφυπουργός σταμάτησε στην είσοδο του οικισμού όπου βρίσκεται το μνημείο των 29 Ελλήνων πεσόντων στο οχυρό του Εχίνου, που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 1941 στη διάρκεια της καθοριστικής μάχης ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς για την υπεράσπιση του οχυρού. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι ο οικισμός έχει περί τις 800 οικογένειες, που μεταφράζονται σε 3.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έκανε λόγο για ένα όμορφο τόπο και προέτρεψε τον κ. Χαρδαλιά να τον επισκεφθεί ξανά ώστε να τον ανεβάσει στο ψηλότερο σημείο του χωριού και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.
Ο υφυπουργός απάντησε ότι μόλις περάσουν τα προβλήματα θέλει να επισκεφθεί ξανά τον Εχίνο, να συναντήσει από κοντά τους κατοίκους και να έχει την ευκαιρία να δει τις ομορφιές του τόπου.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Εχίνου που πειθαρχούν στα μέτρα και φροντίζουν για την προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και του γενικότερου συνόλου.