Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Προσδεθείτε για… σκηνές απείρου κάλους, μετά την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας




Του Νίκου Φυλάγγελου

Κλείστε τα. Κλείστε τα όλα… Στα social media αλλά και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πλεόναζαν τις τελευταίες μέρεςοι προτροπές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εθνικό “lockdown”, και σε επιβολή καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Εύκολο να το λες. Δύσκολο να το εφαρμόσεις στην πράξη. Και να το επιβάλλεις. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός… το ζόρισε, προτού καταλήξει στην οριστική και δύσκολη απόφασή του, κατανοώντας το κόστος που τη συνοδεύει.
Σκεφτείτε μονάχα τι σκηνές απείρου κάλους θα ζήσουμε, με τα όργανα της τάξης να… κυνηγούν πολίτες που θα έχουν σπάσει την καραντίνα, και θα έχουν βγει από τα σπίτια τους.
Πολύ περισσότερο, τι διαπληκτισμούς θα έχουμε, όταν κάποιος αστυνομικός ή στρατιώτης θα προσπαθήσει να επιβάλλει πρόστιμο ή και να συλλάβει τον… παραβάτη.
Ο οποίος με τη σειρά του, θα διαμαρτύρεται, είτε για τη… μελαγχολία που του προκαλεί η πολυήμερη καραντίνα εντός σπιτιού, είτε για το φάσμα της προσωπικής οικονομικής χρεοκοπίας, μετά την επί της ουσίας παύση λειτουργίας των πάντων.

ysterografa.gr