Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο ΙΟΣ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Βρήκαν τους ζωντανούς να τους θάψουν οι βρικόλακες της Χούντας της Ιωαννίδη με την ευκαιρία του παγκόσμιου ιού της Κίνας που εξαπλώθηκε ραγδαία για να δημιουργήσει το Νέο Κόσμο. Το όρνεα που ορέγονται να ξεσκίσουν την ελευθερία ζητούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πάνω σε στημένα σκηνικά και αναμεταδόσεις και  τον εγκλεισμό των Ελλήνων στα σπίτια, εσαεί. Την καραντίνα της μοναδικής στον κόσμο γαλάζιας πατρίδας με τον εκτυφλωτικό ήλιο και την ασύγκριτη παραλία της.

Σε λάθος κατεύθυνση είναι και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων αφού ο συνωστισμός  σε αυτά είχε χαθεί από καιρό στην αποικία των Ευρωπαίων δανειστών μας. Ας είναι καλά ο σοσιαλιστής Τσίπρας που πάλεψε τόσο σκληρά για μία νέα Ελλάδα του Χότζα, μάταια. 

Εγκλεισμό σωματικό και ψυχικό ζητά το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που λυμαινόταν την Ελλάδα και την πρώην Ενωμένη Ευρώπη επί δεκαετίες ασελγώντας ασύστολα στο όραμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ μεταψυχροπολεμικά. Έρημες παραλίες για να ξεφορτώνει τη σκόνη του, έρημους δρόμους για να διακινεί το εμπόρευμά του, έρημα πάρκα να μολύνει και έρημες ψυχές για να τις τιθασεύει.

Απαγόρευση κυκλοφορίας, ελευθερίας, απαγόρευση δημοκρατίας, απαγόρευση λόγου και τέλος απαγόρευση σκέψης. Ο Εφιάλτης των δήθεν πατριωτών που πασχίζουν χρόνια τώρα να παραδώσουν παραλίες και πάρκα σε μετανάστες της Αφρικής και της Ασίας, νέο-Έλληνες. 

Ο Νέος Κόσμος που χαράζει θα σαρώσει τον παλιό. Η θαμμένη κάτω από το χαλί Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αναδυθεί και πάλι. Δεν χρειάζεται φόβος και εγκλεισμός σε αυτό τον Πόλεμο. Μόνο σκληρός αγώνας και δημιουργία.

Ας θωρακίσουμε την Υγεία μας, ας ονειρευτούμε την Εκπαίδευση μας, ας λατρέψουμε το Θεό μας από όπου και εάν βρισκόμαστε και ας αφήσουμε το σκοτάδι του ιού της παγκόσμιας δικτατορίας που η ηττημένη Μαντάμ "Ο" βρήκε ευκαιρία να μετατρέψει σε νίκη πάλι. Μάταια είναι παρελθόν και ο ένας με την άλλη ηγέτης την εγκαταλείπουν.

Θα δούμε πολλά. Θα αλλάξουν όλα και όσοι μείνουν στο χθες θα είναι ζωντανοί νεκροί πριν εξαφανιστούν ολοκληρωτικά. Μόνο θέληση και πείσμα χρειάζεται για το καλύτερο που ξημερώνει και όχι δειλία και εγκλεισμός. 

Ίσως οι Άγγλοι που αποφάσισαν να πέσουν ζωντανοί ξέρουν κάτι παραπάνω. Ας μείνουμε όμως στο δρόμο της Γαλλίας της Μασσαλιώτιδας και δεν θα χάσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει πια και το κάθε Κράτος και Κοινωνία διαλέγει την ελευθερία του. 

Ευχόμαστε στον κύριο Μητσοτάκη να μην ακολουθήσει πιστά τα χνάρια της Κυβέρνησης των Podemos της Ισπανίας και της Κυβέρνησης του Παλέρμο της Ιταλίας.

Αυτά και ας απολαύσουμε μοναχικά τις παραλίες και τους αγρούς μας, να ονειρευτούμε τη Νέα Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, χωρίς τη σκόνη της Ανατολής...

Θα έρθει σύντομα ο Αύγουστος που δεν έφθασε ποτέ από το 1973 μέχρι σήμερα. Στη μνήμη όσων χαθούν σε αυτό το σκληρό πόλεμο.



Ήταν πρωί του Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή βγήκα να πάρω αέρα στην ανθισμένη γη βλέπω μια κόρη κλαίει σπαραχτικά θρηνεί σπάσε καρδιά μου εχάθη το γελαστό παιδί Είχεν αντρεία και θάρρος και αιώνια θα θρηνώ το πηδηχτό του βήμα το γέλιο το γλυκό ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί Μον' να 'ταν σκοτωμένο στου αρχηγού το πλάι και μόνον από βόλι Εγγλέζου να 'χε πάει κι από απεργία πείνας μέσα στη φυλακή θα 'ταν τιμή μου που 'χασα το γελαστό παιδί Βασιλικιά μου αγάπη μ' αγάπη θα στο λέω για το ό,τι έκανες αιώνια θα σε κλαίω γιατί όλους τους εχθρούς μας θα ξέκανες εσύ δόξα τιμή στ' αξέχαστο γελαστό παιδί

Στίχοι: Brendan Behan & Βασίλης Ρώτας Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης Πρώτη εκτέλεση: Ντόρα Γιαννακοπούλου Άλλες ερμηνείες: Μαρία Φαραντούρη Γιώργος Νταλάρας
 
 

Thedayaftergr