Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Έκτακτο: Κορωνοϊός: Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα – 48 τα νέα κρούσματα



Στους 20  έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ενώ 48 είναι τα νέα κρούσματα και 743 το σύνολο των κρουσμάτων
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 134 άνθρωποι, εκ των οποίων 45 διασωληνωμένοι. Από τους διασωληνωμένους, οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, 32 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Είκοσι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με μέση ηλικία τα 75 έτη. .
Το νεότερο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: 40χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά
Μια μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 40 ετών, είναι το νεαρότερο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα τέκνα της και ο σύζυγός της βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα του δείγματος που βγήκε θετικό. Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν οι επαφές που είχε η γυναίκα πριν καταλήξει -τις τελευταίες 10-15 ημέρες. Στο πώς η εκλιπούσα κόλλησε τον ιό, ακόμη δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις, καθώς η γυναίκα δεν είχε πολλές κινήσεις. Αυτό που υπολογίζουν και ψάχνουν, είναι να δουν τι γίνεται με τα παιδιά που βρίσκονται στις σχολικές μονάδες.
“Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα”, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. “Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας.