Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Super League 1: Κανονικά με κόσμο οι αγώνες την Κυριακή

Super League 1: Κανονικά με κόσμο οι αγώνες την Κυριακή
Ο ερχομός του κορονοϊού στην Ελλάδα και μετά την αναβολή όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων έβαλε σε σκέψεις το υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με τη διεξαγωγή της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League 1-και όχι μόνο.. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε επαφή με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια σχετικά με τα τελευταία κρούσματα στη χώρα μας. Στο υφυπουργείο αθλητισμού υπήρξε η σκέψη για την διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, είτε
ακόμα και για αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ο υφυπουργός Αθλητισμός όμως με ανάρτηση του στο twitter ανακοίνωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως όλες οι αθλητικές δράσεις του σαββατοκύριακου θα διεξαχθούν κανονικά.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κανονικά θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες τις προσεχείς ημέρες. Δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθηγητές επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους που συμβουλεύεται καθημερινά το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής».
Προβολή εικόνας στο Twitter Στη γειτονική Ιταλία αναβλήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιρικοί αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο όπως και το σημερινό της Πέμπτης (27/2) μεταξύ της Ιντερ και της Λουντογκόρετς για το Europa League.
Υπενθυμίζουμε ότι το Σαββατοκύριακο υπάρχει κανονική αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα, ενώ την Τρίτη (3/3) υπάρχει και το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τη Euroleague στο ΣΕΦ.