Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Super League 1: Χαμός για μία θέση στα playoffs - Νίκες εκτός έδρας για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης

Άρης - ΑΕΚ 0-1: Με Αλμπάνη και άμυνα «γρανίτη»

Ο 18χρονος Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε ντεμπούτο με ένα γκολ και μια ασίστ στη νίκη 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού.
Ο Βαγιαννίδης ξεκίνησε στη θέση του δεξιού χαφ και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 23΄με κοντινή προβολή. Στο 40΄τροφοδότησε τον Γκαγιάς Ζαχίντ κι αυτός με ωραίο ελιγμό και ακόμη καλύτερο τελείωσε σημείωσε το 2-0.
Ήταν ένα γκολ βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό που στο 38΄είδε το χάρο με τα
μάτια του όταν ο Διούδης έσωσε την εστία του στο τετ α τετ με τον Μουνιέ.
Με την έναρξη της επανάληψης (48΄) ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με σόλο μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μαλή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μακέντα κι έκανε το 3-0.
Κι όμως το ματς ξεκίνησε στραβά για τους πράσινους καθώς στο 3΄ τραυματίστηκε ο Κολοβέτσιος (που έπαιζε στη θέση του τιμωρημένου Σένκεφελντ) κι έγινε αλλαγή με τον Νούνες.
Ο Κολοβέτσιος έχει πρόβλημα στον έσω πλάγιο θα υποβληθεί σε μαγνητική. Εκφράζονται φόβοι πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα.
Mετά το 3-0 ο Παναθηναϊκός κατέβασε ταχύτητα στην επίθεση και περιορίστηκε στο να προστατεύσει το σκορ. Δεν τα κατάφερε καθώς στο 91΄ο Ντάουντα με κεφαλιά μείωσε σε 3-1.
Mε τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός σταθεροποιήθηκε στη 4η θέση και κλεφτοκοιτάζει την 3η στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ.
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος (6΄Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Δώνης, Κουρμπέλης (79΄Νάγκι), Χατζηγιοβάννης, Βαγιαννίδης (60΄Αγιούμπ), Ζαχίντ, Μακέντα.

Παναιτωλικός (Χάβος): Φερνάντεθ, Τσιγγάρας, Μαλής, Σιέστεντ, Κέβιν, Ταχάρ, Ντάλσιο, Ρόσα (72΄Φυτόπουλος), Άλβαρες (59΄Μπιάι), Μουνιέ (58΄Ντουάρτε), Ντάουντα

 ==============
Με συνταγή αλά... Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Παράπονα από τη διαιτητική ομάδα έχουν οι γηπεδούχοι που πίεσαν αλλά δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Βασίλη Μπάρκα.
 
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Από λάθος του Φραν Βέλεθ στη μεσαία γραμμή, ο Νέναντ Κρίστισιτς πέρασε κάθετα στον Αλμπάνη που πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Χουλιάν Κουέστα για το 0-1 μόλις στο 5'! Ο Άρης πλησίασε στην ισοφάριση στο 12', αλλά η κεφαλιά του Γιώργου Δεληζήση πέρασε εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.
Στο 18', Βέλεθ και Γιάννης Φετφατζίδης βρέθηκαν πεσμένοι στην περιοχή της ΑΕΚ ωστόσο ούτε ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης ούτε ο Στέφανος Κουμπαράκης στο VAR υπέδειξαν κάποια παράβαση ενώ το δυνατό αριστερό σουτ του Μιχάλι Κόρχουτ στο 20' δε βρήκε στόχο.
Σε μια από τις λίγες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ, ο Αλμπάνης στο 33' ελίχθηκε από τα αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Πλήγμα για τους γηπεδούχους η αναγκαστική αλλαγή του Μπράουν Ιντέγε - με πρόβλημα στη μέση - λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Φιορίν Ντουρμισάι να περνάει στη θέση του. Νέες φωνές για ανατροπή του «Φέτφα» στο 40' κατέληξαν σε... κίτρινη για διαμαρτυρία στο διεθνή Έλληνα εξτρέμ ενώ στο 45', από κακή απομάκρυνση του Στράτου Σβάρνα, ο Ντουρμισάι αστόχησε απελπιστικά.
Μέσα σε τρομερή ένταση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με το δεύτερο να είναι σαφώς πιο μοιρασμένο και υποτονικό. Στο 58' το σουτ του Μπρούνο Γκάμα ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Μπάρκα ενώ ακόμη ένα του Κόρχουτ στο 76' πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να «κλειδώνει» την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τον Άρη να αναζητά ακόμη βαθμούς για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα Play Off.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85' Ντιγκινί), Βέλεθ, Ρόουζ, Λούκας, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Λάρσον (79' Μαντσίνι), Ιντέγε (38' Ντουρμισάι).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε (78' Οικονόμου), Αλμπάνης (70' Μάνταλος), Κλωναρίδης (53' Αραούχο), Λιβάγια.
=============

 
Με σκόρερ τον Μίλος Ντέλετιτς στο 85' ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μεγάλη νίκη στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες του για τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Superleague.
Το παιχνίδι ήταν γεμάτο λάθη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τον Αστέρα να έχει την πρωτοβουλία και την κατοχή από το ξεκίνημα. Και με την «έκρηξη» σε ένα δίλεπτο, με τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 35’ με κεφαλιά του Μπαράλες στο δοκάρι και στο 36’ με σουτ του Κρέσπι που κόντραρε την τελευταία στιγμή, αλλά και με κεφαλιά του Μαρκ Φερνάντεθ μετά το κόρνερ που έφυγε λίγο άουτ.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και ο Αστέρας διατήρησε την πρωτοβουλία χωρίς να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντέλετιτς πήρε τις πιο πολλές προσπάθειες και τελικά βρήκε το στόχο στο 85 με αριστερό σουτ μετά από εξαιρετική πάσα του Χαουρέγκι που είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα.
ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Κανταμούρο (46' Τόρες), Τσίκα, Δημόπουλος , Τσαούσης, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Λύρατζης (80’ Κάσες) , Γέντρισεκ (64’ Ντεντάκης), Γκουαροτσένα
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρες, Πασαλίδης, Μαρτίνες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ντέλετιτς (90’ Τασουλής)
==============
 
Το όνειρο των πλέι οφ απομακρύνεται για Ξάνθη και Λαμία μετά το σημερινό 0-0 στο Xanthi FC Arena.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου σε έναν ακόμη αγώνα είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορεί να φτιάξει τη μεγάλη φάση και να απειλήσει, όπως συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.
Βέβαια στο 86’ ο Τζουρίτσκοβιτς είχε σουτ στο δοκάρι σε μια φάση όπου θα μπορούσαν οι ακρίτες να… κλέψουν τη νίκη, με την ομάδα της Ξάνθης να ξυπνά και να απειλεί στο τελευταίο δεκάλεπτο!
Η Λαμία κράτησε σχετικά εύκολα μακριά από την εστία του Θεοδωρόπουλου τους παίκτες της Ξάνθης αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν απειλητική. Αυτό άλλαξε στην επανάληψη με τη Λαμία να έχει κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει με Βιγιάλμπα, Σάλιακα (δυο φορές), Νιασέ.
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ – Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Καρασαλίδης, Σόσα – Καμαρά (73’ Κοβάσεβιτς), Μουλέν, Στάρτζεον, Εντουάρντο (78’ Ντε Αμορίμ) – Φοσέ (53’ λ. τρ. Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο
ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος – Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας – Μπεχαράνο, Νιασέ – Βασιλόγιαννης (87’ Σασί), Βιγιάλμπα (65’ Σάλιακας), Δημούτσος (81’ Ταϊρόν) – Καραμάνος
================
 
Αναλυτικά το προφίλ της 24ης αγωνιστικής:
Σάββατο (15/2)
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2 (67' Ηλιάδης - 14' Λημνιός, 67' Ντόουγκλας Αουγκούστο)
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (4' Χασάν, 6', 24' Ελ Αραμπί, 9' Φορτούνης)
Κυριακή (16/2)
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1 (23' Βαγιαννίδης, 40' Ζαχίντ, 48' πεν. Μακέντα - 91' Ντάουντα)
Ξάνθη – Λαμία 0-0
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (85' Ντέλετιτς)
Άρης – ΑΕΚ 0-1 (5' Αλμπάνης)
Δευτέρα (17/2)
ΟΦΗ - Ατρόμητος (19:30)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 24 αγώνες)
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
50-9
60
2
ΠΑΟΚ
49-21
58
3
AEK
38-21
47
4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
30-21
40
5
ΑΡΗΣ
35-28
33
6
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
32-33
29
7
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
20-30
29
8
ΟΦΗ
31-32
28*
9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
28-34
26*
10
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
17-28
26
11
ΑΕΛ
25-33
26
12
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
22-38
26
13
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
19-40
14
14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
15-43
10

*ΟΦΗ  και  Ατρόμητος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο