Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Επιπτώσεις και στην κινητικότητα στο Δημόσιο -Τι αλλάζει

 
 Την εξαίρεση από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας του τομέα της Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα φέρω τροπολογία στο νομοσχέδιο με την οποία θα εξαιρείται ο τομέας της Υγείας από τον παρόντα κύκλο της κινητικότητα. Κι αυτό γιατί σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τους θανάτους στην γειτονική Ιταλία, σήμερα υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα και δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, ενώ ο γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι  πρέπει να είμαστε σε «επαγρύπνηση καθώς είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν την πανδημία».
Επίσης έκτακτη σύσκεψη έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Υγείας, με θέμα την επιδημία του κορωνοϊού.

afdtodioikisi.gr