Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

"Καβαλάρης" πάει στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός. . Νίκησε 4 - 0 τον Πανιωνιο . Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικητής από την Λάρισα.

Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν μία δύσκολη νίκη στην έδρα της ΑΕΛ με 2-1, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Πανιώνιου με 4-0.
 «Οδοστρωτήρας» ο Ολυμπιακός μία εβδομάδα πριν από τη «μάχη» της Τούμπας. Καταιγιστικός, σαρωτικός, μία ομάδα που έκανε σμπαράλια τον Πανιώνιο στα πρώτα 9 λεπτά και μετέτρεψε τα υπόλοιπα σε μία τυπική διαδικασία. Οι
«ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-0, με τους Ελ Αραμπί (δις), Φορτούνη, Χασάν να σκοράρουν και πάνε με το «μαξιλαράκι» του +2 σε οκτώ βράδια στην Θεσσαλονίκη για το ματς – φωτιά με τον ΠΑΟΚ.
Εκστασιασμένος ο κόσμος που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, έτριβε τα μάτια του με όλα όσα έβλεπε στο πρώτο ημίχρονο. Αφού ο Ολυμπιακός έχασε στο 2’ την πρώτη του ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, στη συνέχεια έπιασε τον Πανιώνιο από τον λαιμό και τον... γρονθοκοπούσε, βγάζοντάς τον νοκ άουτ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο.
Ο Χασάν άνοιξε το σκορ στο 4’ έπειτα από ασίστ – ποιου άλλου; - του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί δύο λεπτά αργότερα έγραψε το 2-0 πετυχαίνοντας το πιο εύκολο γκολ φέτος με τον Ολυμπιακό (κακή εκτίμηση του Κότνικ σε φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη) και ο Φορτούνης σήκωσε το Καραϊσκάκη στο πόδι με μία κίνηση... Φορτούνη! Πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε και... 3-0 στο 9’. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε «σεφτέ» στα γκολ τη φετινή χρονιά και έδειξε ότι διεκδικεί φανέλα βασικού στα παιχνίδια – φωτιά που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η ερυθρόλευκη εξέδρα παραληρούσε, ζητούσε «Θρύλε βάλε κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ» και ο Ελ Αραμπί δεν χάλασε το χατίρι στον κόσμο. Εκμεταλλεύτηκε το κακό γύρισμα του Ρέτσου προς τον Κότνικ, ο Μαροκινός πέρασε και τον Σλοβένο γκολκίπερ και σε κενή εστία έγραψε στο 24’ το 4-0. Ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να βρει δίχτυα και στο 41’, αλλά το πλασέ του μετά από γύρισμα του Βαλμπουενά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Ο Πανιώνιος από την πλευρά του είχε ένα σουτ με τον Ουμάρ Καμαρά στο 36’, αλλά κακά τα ψέματα σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε περισσότερο ένα ρόλο κομπάρσου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας «καθαρίσει» η ομάδα τ ου τη νίκη στο πρώτο 45λεπτο, έβγαλε τον Βαλμπουενά για να τον προφυλάξει ενόψει Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, περνώντας στη θέση του τον Αβραάμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε το σχήμα από 4-4-2 σε 3-5-2 με τριάδα στην άμυνα τους Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλο και τους Ραντζέλοβιτς – Γκασπάρ να παίζουν όλη την πλευρά δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο 47’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το πέμπτο γκολ σε γύρισμα του Φορτούνη και σουτ του Ελ Αραμπί στην κίνηση (άουτ), ενώ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 52’.
Στη συνέχεια (56’) ο Μαρτίνς έβγαλε και τον Ελ Αραμπί, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Λάζαρο που επανεμφανίστηκε, με τον Χριστοδουλόπουλο να εκτελεί χρέη κατά κάποιο τρόπο κρυφού κυνηγού. Ο Λάζαρος κυνήγησε το γκολ, ο Φορτούνης όσο περνούσε η ώρα λύνονταν ακόμα περισσότερο τα πόδια του και πρόσφερε αρκετά... χορευτικά, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι Χασάν, Σισέ και Λάζαρος, ίσως το σκορ να μην έμενε στο 4-0. O Xασάν μάλιστα είχε και δοκάρι με κεφαλιά στο 92’. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου 45λέπτου, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα. Ένα σύστημα που για την ώρα δεν είναι τόσο γνώριμο για τους «ερυθρόλευκους».
Όσο για τον Πανιώνιο; Ανέβασε κάπως την απόδοσή του χάρη στην είσοδο του Εμμανουηλίδη. Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» είχαν και δύο τελικές με τον Τσιλούλη (84’, άουτ) και τον Αραμπούλι (85’, μπλόκαρε ο Σα), παλεύοντας έως το τέλος να βάλουν το γκολ της τιμής.

Ολυμπιακός: Σα, Ραντζέλοβιτς, Σισέ, Μπα, Γκασπάρ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (62’ Καφού), Φορτούνης, Βαλμπουενά (46’ Παπαδόπουλος), Χασάν, Ελ Αραμπί (56’ Χριστοδουλόπουλος).
Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ρέντζας, Ρέτσος (76’ Σίντι Άλι), Κόρμπος (46’ Εμμανουηλίδης), Γρίβας (46’ Μίκο), Αραμπούλι, Τσιλούλης, Ουμάρ Καμαρά.
=================
 Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Λημνιού και Ντόουγκλας στο πρώτο ημίχρονο νίκησε 2-1 την ΑΕΛ που έχει πολλά παράπονα από τον Σέρβο διαιτητή Γιοβάνοβιτς και το VAR .
Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα μπήκε από την αρχή με προφανή στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε στο 14΄ με τον Λημνιό να πλασάρει υποδειγματικά μετά την κεφαλιά-πάσα του Άκπομ. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κάποια... μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε δύο τρεις καλές φάσεις (όχι κλασική ευκαιρία) στην περιοχή του Ζίφκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμπαιναν στ΄ αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντοουγκλας Αουγκούστο με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στο «παράθυρο» του Κρίστινσον που ήταν αδύνατο να αντιδράσει (2-0). Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο το δεύτερο μέρος, απείλησε με τον Πέλκα στο 56΄ (κεφαλιά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού), αλλά από μία «στημένη φάση» οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξαναμπούν... από το πουθενά στο ματς.

Ο Ηλιάδης στο ντεμπούτο του με την φανέλα της θεσσαλικής ομάδας, κατάφερε στο 66΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να μειώσει σε 1-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Γκαζάλ (45΄+1 Ηλιάδης), Μάρκοβιτς, Μόρας, Μούζεκ, Μπάλλας, Σετσέροβιτς, Ασούμπρε, Τόρζε, Βινίσιους (77΄ Πίνακας), Παπάζογλου.
ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου (85΄ Ροντρίγκο), Πέλκας (62΄ Ελ Καντουρί), Άκπομ (76΄ Σφιντέρσκι).

==========
Η 24η  αγωνιστική :
Σάββατο (15/2)
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2 (67' Ηλιάδης - 14' Λημνιός, 67' Ντόουγκλας Αουγκούστο)
Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (4' Χασάν, 6', 24' Ελ Αραμπί, 9' Φορτούνης)
Κυριακή (16/2)
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (15:00)
Ξάνθη – Λαμία (17:15)
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης (17:15)
Άρης – ΑΕΚ (19:30)
Δευτέρα (17/2)
ΟΦΗ - Ατρόμητος (19:30)