Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Γιώργος Ψυχογιός: Διαμαρτυρία για τη μη υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολεία του Δήμου Κορινθίων


Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχογιός συριζα"
Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικό Υποθέσεων και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” για τα 12 ενταγμένα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κορινθίων.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος διενεργείται κατόπιν σχετικής επιστολής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης και αξιοποιήθηκε ως επισυναπτόμενο έγγραφο.
Τα “Σχολικά Γεύματα” είναι από τα πλέον πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, με σημαντικά οφέλη, που καθιέρωσε και υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια ενισχύει την κοινωνική συνοχή, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης για όλα τα παιδιά, από την άλλη προωθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.
Πρόκειται για μια δράση με πολυεπίπεδη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο η οποία όμως φαίνεται πως, παρά τα 2 έτη επιτυχημένης εφαρμογής, δεν αποτελεί στρατηγικό στόχο της σημερινής Κυβέρνησης να το επεκτείνει και να το διευρύνει.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων \
ΑΝΑΦΟΡΑ 
Για τους/τις κ.κ.  Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Παιδείας & Θρησκευμάτων 

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη μη υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά 
                                                  Γεύματα” σε σχολεία του Δήμου Κορινθίων».
 

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει ως αναφορά την Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, σχετικά με τις δυσχέρειες στην υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολεία του Δήμου Κορινθίων, όπως αναπαράγεται στο από 16/01/2020 δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης της Κορινθίας (https://sfedona.gr/διαμαρτυρία-για-τη-μη-υλοποίηση-του-πρ/)
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρόλο που στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ενταχθεί  δώδεκα (12) δημοτικά σχολεία του Δήμου Κορινθίων (2ο Κορίνθου, 3ο Κορίνθου, 4ο Κορίνθου, 5ο Κορίνθου, 8ο Κορίνθου, 10ο Κορίνθου, 11ο Κορίνθου, 12ο Κορίνθου, Ειδικό Κορίνθου, Εξαμιλίων, Σοφικού, Σολομού), έως την ημερομηνία της ανακοίνωσης, το πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί. 
Τονίζεται, δε, ότι ότι ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, που συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό. 
Καταλήγοντας στην Επιστολή του ο Σύλλογός εκφράζει τη λύπη του και την έντονη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση που υπάρχει, έως σήμερα, στην υλοποίηση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα δώδεκα (12) δημοτικά σχολεία του Δήμου Κορινθίων που συμμετέχουν σε αυτό.
 

Επισυνάπτεται η επιστολή όπως αναπαράχθηκε από το σχετικό δημοσίευμα  του τοπικού τύπου.
 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2020 

Ο καταθέτων βουλευτής
Γεώργιος Ψυχογιός



Ψυχογιός Γεώργιος